Sfârșit tragic pentru 15 migranți. Au murit de foame și sete pe un vas

Sfârșit tragic pentru 15 migranți. Au murit de foame și sete pe un vas
15 migranți au murit de foame și sete pe un vas

Cel puțin 15 migranți etiopieni s-au stins din viață. Aceștia se aflau pe un vas între Djibouti şi Yemen. Cum s-a petrecut totul și de ce au rămas blocați pe ambarcațiune?

15 migranți etiopieni au murit de foame și sete

Peste 90 de migranți au rămas blocați pe o ambarcațiune aflată între Djibouti şi Yemen. Din păcate, 15 dintre aceștia s-au stins din viață din cauza lipsei de resurse. Anunțul a fost făcut public de către o agenție a Națiunilor Unite, relatează AFP, conform Agerpres. ‘Peste 90 de migranţi etiopieni au fost blocaţi pe o ambarcaţiune între Djibouti şi Yemen timp de o săptămână, fără hrană sau apă, ceea ce a provocat moartea a cel puţin 15 dintre aceştia”, a indicat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) pe contul său de Twitter.

Cei 90 de migranți au părăsit Djibouti și voiau să ajungă la Yemen, potrivit agenției ONU. OIM a subliniat faptul că a preluat un supraviețuitor și nu poate să îi localizeze pe ceilalți din cauza circumstanțelor neclare care erau pe coastele yemenite. Migrații au întâmpinat probleme în momentul în care au trecut din Cornul Africii prin Djibouti, înainte de a traversa marea spre orașul Aden, în sudul Yemenului. O defecțiune a ambarcațiunii i-a făcut pe cei 90 să se lupte pentru viața lor.  Conform ONU, un număr de peste 150.000 de migranți au ajuns în cursul anului trecut în Yemen, cu toate că țara este afectatată de război de mai bine de 4 ani.

15 migranți au murit de foame și sete pe un vas
15 migranți au murit de foame și sete pe un vas

Frontieră SUA-Mexic desparte peste 900 de copii migranți de părinți

Peste 900 de copii migranți au fost separați de familii la frontiera dintre Statele Unite ale Amercii și Mexic, cu toate că administrația președintelui Donald Trump a adirmat că a pus capăt politicii în cauză. Guvernul american a susținut că din iunie 2018 nu s-a mai făcut nicio separare, doar în cazul în care părinții au reprezentat un adevărat risc.

„Este şocant că administraţia Trump continuă să separe bebeluşi de părinţii lor. Peste 900 de familii s-au adăugat altor câteva mii care au fost anterior despărţite de această politică crudă şi ilegală”, a declarat Lee Gelernt, avocat pentru ACLU.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI