Sezon terminat pentru Ianis Hagi. Informații de ultimă oră după operația suferită recent

Sezon terminat pentru Ianis Hagi. Informații de ultimă oră după operația suferită recent
Pentru Ianis Hagi actualul sezon pare terminat, din cauza accidentării suferite la genunchi

Sezon terminat pentru Ianis Hagi. Internaționalul român are probleme mari la genunchiul la care s-a accidentat, duminică, în timpul partidei din Cupa Scoției, contra celor de la Stirling. Mijlocașul de 23 de ani a suferit o ruptură de ligamente și a fost operat. El va rata întreg sezonul rămas, fiind în dubiu și prezența sa la primele partide ale naționalei în Liga Națiunilor, ce vor avea loc în iunie.

Sezon terminat pentru Ianis Hagi

UPDATE 16.55. Antrenorul Giovanni van Bronckhorst a confirmat faptul că Ianis Hagi a fost supus unei intervenții chirurgicale.

„Ianis a avut nevoie de operație. A făcut-o ieri (n.r. – luni) și din păcate va lipsi restul sezonului. Am vorbit cu el și era optimist și concentrat pe refacere”, a declarat tehnicianul lui Rangers, conform footballscotland.co.uk.

Sezon terminat pentru Ianis Hagi. Internaționalul român a fost accidentat în minutul 11 al partidei cu Stirling, din Cupa Scoției. Deși a încercat să rămână în teren, Ianis Hagi a cerut, după două minute, schimbarea. Inițial, se părea că e vorba doar de o contuzie, ce nu-i va pune mari probleme fotbalistului.

„Da, are o lovitură importantă. Încă nu s-au decis, se așteaptă să facă un RMN. Sperăm să nu fie… să fie bine. Să fie doar o contuzie puternică. A fost o lovitură puternică, cu fundașul. Se așteaptă decizia medicală, și el așteaptă”, a spus și Gică Hagi, în cadrul unei conferințe de presă.

Chiar și presa scoțiană anunța că accidentarea nu este atât de serioasă, rezultatele primelor teste fiind favorabile.

Ce se întâmplă cu mijlocașul român

În legătură cu starea lui Ianis Hagi, Football Insider l-a contactat pe Ben Dinnery, un expert în accidentările suferite de fotbaliști și cu conexiuni la clubul de pe Ibrox Park. Acesta spunea că nu pare să fie nimic foarte grav, deși nu excludea nici posibilitatea unor probleme la cartilaje sau menisc.

„În funcție de zona în care s-a produs impactul, vom ști ce trebuie să luăm în considerare. Din informațiile mele, primele teste sunt destul de bune și nu pare să fie nimic serios. Dar, poate să fie orice, de la o simplă contuzie la ligamente avariate sau chiar probleme la cartilaje sau menisc. Pare că a fost mai mult o schimbare făcută din precauție. Testele se vor face doar pentru a se asigura că nu a scăpat nimic neobservat. Dacă totul e în regulă, ar trebui să fie vorba doar de o perioadă scurtă în afara terenului”, a explicat doctorul, conform footballinsider247.

Dar, conform sport.ro, Ianis Hagi a suferit o ruptură de ligamente și a fost deja operat. El va fi nevoit să lipsească până la finalul sezonului. E pusă sub semnul întrebării chiar și participarea sa la primele partide ale naționalei din grupa Ligii Națiunilor. România va întâlni pe 4 iunie, Muntenegru, în deplasare, pe 7 iunie, Bosnia-Herțegovina, iar pe 11 iunie, Finlanda.