Setarea greşită pe care o fac mulţi români la centrala termică. Un grad în plus îţi poate creşte enorm factura la gaze

Setarea greşită pe care o fac mulţi români la centrala termică. Un grad în plus îţi poate creşte enorm factura la gaze
Secretul s-a aflat. Ce setări trebuie să folosești pentru centrala termică

Mulți români decid să instaleze centrala termică în propria locuință pentru a face economie, dar și pentru a avea parte de un plus de confort. Din păcate, aparatul se poate deteriora din cauza unei setări greșite, așa că trebuie neapărat să nu faci o asemenea greșeală colosală!

Ce greșeală fac românii atunci când setează temperatura pentru centrala termică

Trebuie să te asiguri că nu o să plătești mulți bani pentru a repara centrala în cazul în care aceasta se strică. Echipamentul de încălzire este destul de costisitor, așa că trebuie să te ferești de a da bani în plus pentru diferite daune după achiziționarea și instalarea sa.

Centrala termică trebuie să fie folosită într-un mod cât mai corect pentru a te asigura că o să ai parte de o locuință încălzită pe tot parcursul anotimpului rece. Din păcate, mulți români recurg la diferite trucuri pentru a se asigura că au un consum mai mic, dar fac greșeli colosale!

La ce temperatură trebuie să fie setată centrala termică, de fapt. S-a aflat secretul

Mulți au tendința să seteze temperatura într-un mod greșit. Trebuie să apelezi la câteva secrete pentru a te asigura că o să ai parte de costuri cât se poate de reduse în timp ce te bucuri de confort. În același timp, ferește-te de daunele produse asupra centralei termice pentru a nu suferi pagube financiare.

Centrala termică trebuie să fie setată la o temperatură de aproximativ 23 de grade pe timp de noapte, iar pe timp de zi, este necesar să optezi pentru 20 de grade. Între timp, în momentele în care nu ești acasă, aparatul poate să fie setat la 17 grade pentru o funcționare cât mai bună, potrivit ideipentruacasă.ro.

De ce nu trebuie să oprești centrala când pleci de acasă. Nu mulți știu acest lucru

Este foarte posibil să îți dorești să oprești centrala de fiecare data când pleci în vacanță. Ținând cont că toată lumea deconectează aparatele din casă de la priză, nici măcar centrala nu scapă de un asemenea tratament, așa că este oprită complet de fiecare data când nu stai acasă timp de mai multe zile.

Află că aceasta are o funcție anti-îngheț care o să se dezactiveze în momentul în care centrala este oprită, iar frigul poate să producă daune imense pe timp de iarnă. În timp ce vrei să scazi costul facturilor, s-ar putea să plătești și mai mult pentru a repara aparatul dacă îl oprești complet.