Cine sunt românii care pot primi vouchere pentru centrale de apartament. Ce valoare au tichetele şi cum se pot obţine

Cine sunt românii care pot primi vouchere pentru centrale de apartament. Ce valoare au tichetele şi cum se pot obţine
Vești bune! Ce trebuie să știe românii despre voucherele oferite pentru centralele de apartament

Anumiți români sunt foarte norocoși! Aceștia pot să primească vouchere pentru centralele de apartament dacă îndeplinesc câteva condiții. Veștile sunt foarte bune, mai ales pentru că mulți își doresc să beneficieze de un asemenea ajutor financiar.

Ce români pot să primească vouchere pentru centralele de apartament

Mulți români își doresc să aibă centrală pe gaz în locuință, însă costurile ei nu sunt unele mici. Cei care vor să primească un sprijin pot să beneficieze de un program extrem de interesant prin care se oferă vouchere pentru ca anumiți oameni să ajungă la confortul pe care îl visează.

Primăria din Buzău oferă și în acest an un voucher în valoare de 7.000 de lei pentru ca românii să își instaleze o centrală termică pe gaz. Programul a fost inițial încă din anul 2019 și se derulează cu ajutorul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Buzău.

Care sunt cerințele

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a transmis că nu mai puțin de 300 de familii au primit ajutor prin acest program în ultimii doi ani, potrivit româniatv.net. Totuși, cei care vor să aibă parte de vouchere pentru centralele de apartament trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Mai exact, venitul mediu pe membru de familie nu trebuie să depășească salariul minim net pe economie. De asemenea, cei care vor să intre în acest program sunt nevoiți să aibă taxele și impozitele plătite la zi. Deja există doritori, iar 30 de familii din oraș au solicitat în această toamnă ajutor.

Ce documente sunt necesare pentru montarea unei centrale termice. Tot ce trebuie să știi

Sistemele de încălzire vechi pierd teren în fața centralelor de apartament. Mulți își doresc să nu mai plătească mult pentru facturi, așa că vor să facă anumite schimbări în propria locuință pentru a se bucura de căldură și confort fără prea mult efort, așa că recurg la o achiziție costisitoare, dar de durată.

Totuși, ce acte trebuie să fie depuse pentru centralele termice? Trebuie să începi prin a face o cerere de debranșare de la sistemul central de termoficare pe care să o depui la asociația de proprietari sau la societatea de branșament termic. De asemenea, nu uita de obținerea acordului din partea vecinilor.

Apoi, trebuie să depui o cerere de extindere a rețelei de gaze, până la locul montajului. Documentul o să fie dus la sediul local al furnizorului de gaze naturale. O firmă o să se ocupe de montarea și racordarea centralei termice, așa că trebuie să fie încheiat un contract cu aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI