Serviciul de plată cu cardul contactless, disponibil în 7 stații de metrou. Unde se va putea folosi

Locuitorii din Capitală au avut o reală surpriză, când au aflat că pot beneficia de un nou serviciu, din partea Metrorex. A fost introdus serviciul de plată cu cardul contactless, în câteva stații de metrou, după cum au anunțat și oficialii companiei de transport.

Serviciul de plată cu cardul contactless, disponibil în 7 stații de metrou

Serviciul de plată cu cardul contactless, disponibil în 7 stații de metrou. Unde se va putea folosi
Serviciul de plată cu cardul contactless a fost introdus în 7 stații de metrou, din Capitală

Stațiile de metrou în care călătorii își pot valida călătoriile și cu ajutorul cardului, prin metoda contactless, sunt Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 și 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 şi 2, Grozăveşti și Tineretului. În momentul de față, însă, este vorba despre un program pilot, care va fi derulat în următoarele 2 sau 3 luni de zile. Serviciul va fi mai apoi extins, cel mai probabil, în toate stațiile de metrou din Capitală. Plata cu cardul contactless se poate efectua direct la nivelul turnicheților, fiind un serviciu disponibil momentan doar în acele locuri.

„Proiectul de Modernizare Control Acces, costul total a fost undeva la 182 milioane de lei, 39 de milioane de euro cu TVA. Proiectul a fost finaţat din fonduri europene nerabursabile, deci am şi contribuţie 85% de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Proiectul de astăzi nu costă nimic. Aparatele achiziţionate au cititoare din fabricaţie, cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătăţim ca o soluţie de plată utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului de modernizare, din care face parte”, a declarat Mariana Miclăuș, directorul Metrorex, potrivit Mediafax.

Reprezentanta companiei de transpoturi a fost întrebată și dacă prețul unei călătorii cu metroul urmează să se scumpească. În acest sens, Mariana Miclăuș nu a făcut niciun fel de comentariu, însă a dezvăluit că o asemenea decizie va fi una luată de comun acord și cu Ministerul Transporturilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI