Noul director Metrorex, anunț important pentru bucureșteni! Când va fi, de fapt, gata metroul din Drumul Taberei

Noul director Metrorex, anunț important pentru bucureșteni! Când va fi, de fapt, gata metroul din Drumul Taberei
Metroul din Drumul Taberei va fi gata în a doua parte a anului viitor

Noul director general al Metrorex anunță că lucrările la magistrala de metrou din Drumul Taberei vor fi gata abia în a doua jumătate a anului 2020, în acest moment fiind realizate în proporție de 87%. Anunțul a fost făcut joi, când s-a făcut inaugurarea plății cu cardul contactless la metroul din București.

Metroul din Drumul Taberei va fi gata în a doua parte a anului viitor

Fosta conducere a Metrorex preconiza că lucrările la Magistrala 5 de metrou vor fi gata până la finalul acestui an, însă ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat recent că acestea nu vor fi finalizate în 2019.

„Ne asumăm să finalizăm Magistrala 5 pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor. (…) Din păcate, aşa cum arată lucrurile astăzi, acest obiectiv nu va putea fi recepţionat în anul 2019”, a spus Lucian Bode.

Noul director, Mariana Miclăuș, a anunțat că locuitorii din cartierul bucureștean Drumul Taberei vor avea metrou abia în a doua jumătate a anului viitor.

„Sigur că noi ne dorim să finalizăm lucrările. Lucrările sunt finalizate în proporţie de 87%, dar mai sunt fronturi neatacate, personal, împreună cu colegii mei voi face o vizită pe şantier. O estimare este anul viitor, sfârşitul semestrului I, începutul semestrului II, sperăm să reuşim să finalizăm tot ceea ce s-a început”, a declarat Mariana Miclăuș.

Metrorex a introdus, joi, plata cu cardul contactless în nouă stații de metrou din Capitală, urmând ca în următoarea perioadă măsura să fie aplicată la toate celelalte stații. Sistemul este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces. Tot ce trebuie să facă cei care vor să intre la metrou este să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă. Costul unei călătorii este de 2,5 lei.