Serialul Vlad de la PRO TV cere ajutor de la Guvern. Cei de la Antena 1 au primit deja banii

Autor: Claudiu Surmei - 09:14, 11 iun. 2019
Serialul Vlad de la PRO TV ar putea primi bani de la Guvern

Producătorii serialului Vlad, de la Pro TV, cer ajutor de la Guvern pentru a lansa următoarele două sezoane. Filmul a prins la public și a înregistrat audiențe uriașe, iar compania de media care îl produce a cerut sprijin financiar pentru edițiile din toamna și iarna acestui an. „Rivalii” de la Antena 1 au primit deja fonduri pentru una dintre producțiile lor.

Serialul Vlad de la PRO TV ar putea primi bani de la Guvern

Pro TV a mai solicitat în trecut bani și pentru serialul de comedie Las Fierbinți, iar acum cere 1,1 milioane de euro pentru a filma următoarele episoade din serialul Vlad. Nu este vorba despre vreun favor pe care postul de televiziune îl cere, ci despre un drept. Guvernul României a lansat anul trecut un program de sprijin financiar pentru producțiile cinematografice românești și străine care sunt produse în România, dar până în prezent doar casele de producție de film au depus cereri.

Pro TV și Antena 1 sunt primele televiziuni care au apelat la acest program. În cazul celor de la Pro TV, Guvernul a aprobat două din trei cereri de finanțare: Rechinii (Sharks) – producția a primit 2,7 milioane de lei din 3,7 solicitați; 380.000 de lei pentru episodul de Crăcuin din Las Fierbinți. Postul de televiziune a fost refuzat pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinți.

Antena 1 a primit ajutor financiar pentru producția Sacrificiul, serial care va fi difuzat din toamnă. Dream Film Production Company, compania care produce serialul, a primit peste un milion de euro de la stat.

Guvernul a mai dat bani pentru producții cinematografice, după cum urmează: 667.615 de lei pentru proiectul Simple Woman; 880.000 de euro pentru proiectul Lumea; 4,5 milioane de euro pentru Warpigs; 4.097.704 de lei pentru filmul Netflix – A Christma Prince: The Royal Baby.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI