Serena Williams, copleșită de emoție la Toronto. Ce s-a întâmplat cu campioana americană VIDEO

Serena Williams, copleșită de emoție la Toronto. Ce s-a întâmplat cu campioana americană VIDEO
Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis după o ultimă participare la US Open, turneu ce va începe pe 29 august

Serena Williams, copleșită de emoție la Toronto. Marea campioană americană nu a reușit să obțină și a doua victorie în turneul WTA 1000 din Canada. După ce a trecut în primul tur de iberica Nuria Parrizas-Diaz (31 de ani, 57 WTA), scor 6-3, 6-4, deținătoarea a 23 de titluri de Grand Slam a fost învinsă în manșa secundă de Belinda Bencic. Serena Williams, care și-a anunțat retragerea după US Open, a fost copleșită de emoție când și-a luat „adio” de la publicul canadian.

Serena Williams, copleșită de emoție la Toronto

Serena Williams, copleșită de emoție la Toronto. Jucătoare americană obținuse în primul tur, prima sa victorie după mai bine de un an. Ea trecuse de iberica Nuria Parrizas-Diaz (31 de ani, 57 WTA), scor 6-3, 6-4. Ea s-a înclinat, însă, în turul 2, în fața camioanei olimpice, elvețianca Belinda Bencic, scor 2-6, 4-6.

Serena Williams a confirmat, săptămâna aceasta, că se va retrage din tenis, după o carieră în care a câștigat 23 de titluri de Grand Slam la simplu. Jucătoarea de 40 de ani a dat vestea într-un articol pentru Vogue publicat marți.

„Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul „retragere”. Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce am de gând să fac este evoluție. Sunt aici pentru a vă spune că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine.

Am fost reticentă să recunosc că trebuie să renunț la tenis. E ca un subiect tabu. Dacă apare, încep să plâng. Cred că singura persoană cu care am discutat cu adevărat despre asta este terapeutul meu”, a declarat Williams.

Ce s-a întâmplat cu campioana americană

Serena Williams a fost foarte emoționată la finalul partidei cu Bencic, ea izbucnind în lacrimi când a fost aplaudată în picioare de miile de fani.

„Au fost foarte multe emoții azi, evident. Ador să evoluez aici, mereu am iubit să vin aici. Mi-aș fi dorit să joc mai bine împotriva Belindei, dar ea a fost mai bună azi. Au fost 24 de ore interesante. Cum am spus-o și în articol, sunt teribilă când trebuie să îmi iau rămas bun. Dar, „La revedere”, Toronto”, a fost declaraţia Serenei Williams, la finalul meciului, citată de Eurosport.

Serena Williams va mai participa și la turneul de la Cincinnati, săptămâna viitoare, urmând să-și încheie cariera cu o ultimă prezență la US Open, ce va avea loc în New York, începând cu 29 august.

„Din păcate, nu am fost pregătită să câștig Wimbledon anul acesta. Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig New York-ul. Dar am de gând să încerc. Iar turneele premergătoare vor fi distractive”, a mai spus Williams când și-a anunțat retragerea din tenis.

Ce a făcut americanca după finala pierdută la Wimbledon, în 2019, în fața Simonei Halep

De curând, s-a aflat un amănunt picant întâmplat imediat după finala de la Wimbledon din 2019, pe care Serena Williams a pierdut-o clar în fața Simonei Halep, scor 2-6, 2-6. Într-un material special apărut în L’Equipe, fosta jucătoare franceză Marion Bartoli a povestit un episod inedit, petrecut la vestiare, după acel meci. Jucătoarea din SUA a fost atât de dezamăgită de înfrângere, încât a lăsat trofeul cuvenit finalistei în vestiar.

„Se întâmpla în 2019, când a pierdut finala în fața Simonei. În vestiar, după meci, ea mi-a spus: „Nu vreau să iau trofeul de finalistă, mi-e dor de trofeul campioanei, dacă vrei, ți-l dau ție”. Ne-am distrat copios, însă cel mai trist lucru e că nu a glumit, chiar a lăsat trofeul acolo.

Doamna responsabilă cu organizarea turneului de la Wimbledon era palidă când a văzut asta. Sunt jucătoare care și-ar ucide tatăl și mama ca să vadă acel trofeu, iar Serena l-a lăsat acolo ca pe o tavă oarecare, în care pui prăjituri și aperitiv”, a spus Marion Bartoli pentru L’Équipe, citată de welovetennis.fr.