Serena Williams contra Emmei Răducanu, meciul șoc din turul 1 de la Cincinnati. Fanii americancei au făcut scandal. Care e motivul

Serena Williams contra Emmei Răducanu, meciul șoc din turul 1 de la Cincinnati. Fanii americancei au făcut scandal. Care e motivul
Emma Răducanu și Serena Williams se vor întâlni pentru prima oară în carieră în turul 1 al turneului de la Cincinnati, în această noapte

Serena Williams contra Emmei Răducanu, meciul șoc din turul 1 de la Cincinnati. Un adevărat „duel al generațiilor” este programat chiar în prima manșă a competiției WTA 1000. Câștigătoarea a 23 de titluri de Grand Slam, care tocmai și-a anunțat retragerea, o va înfrunta pe britanica cu origini românești care a triumfat la US Open, anul trecut. Dar meciul Serenei Williams cu Emma Răducanu a iscat deja un scandal imens printre fanii campioanei americane.

Serena Williams contra Emmei Răducanu, meciul șoc din turul 1 de la Cincinnati

Serena Williams contra Emmei Răducanu, meciul șoc din turul 1 de la Cincinnati. Marea campioană americană și-a anunțat retragerea din tenis, săptămâna trecută. Ea a precizat că ultimul turneu la care va participa va fi US Open, unde a câștigat 6 din cele 23 de titluri de Grand Slam.

„Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul „retragere”. Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce am de gând să fac este evoluție. Sunt aici pentru a vă spune că evoluez departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine.

Am fost reticentă să recunosc că trebuie să renunț la tenis. E ca un subiect tabu. Dacă apare, încep să plâng. Cred că singura persoană cu care am discutat cu adevărat despre asta este terapeutul meu”, a declarat Williams, într-un interviu acordat revistei Vogue.

Fanii americancei au făcut scandal

Faptul că Serena Williams se va retrage i-a făcut pe fani să-și dorească să fie prezenți la ultimele apariții ale acesteia ca jucătoare. Iar turneul de la Cincinnati este una dintre ultimele ocazii, înainte de US Open. Hazardul a făcut ca în primul tur, americanca să o înfrunte pe vedeta „noului val” din tenis, britanica Emma Răducanu, câștigătoarea US Open de anul trecut.

Serena Williams a fost elogiată de tenismena cu tată român, care n-a mai reușit niciun rezultat notabil de la triumful de anul trecut de la Flushing Meadows.

„E incredibilă. A realizat atât de multe. Să o pot vedea în aceste turnee din SUA a fost o adevărată inspirație. Ea a continuat să joace, pentru că, în mod evident, iubește acest sport. Longevitatea carierei sale e ceva ce multe jucătoare, inclusiv eu – și-ar dori să o atingă. Ea a schimbat în mod clar „fața” acestui joc. Nimeni n-a dominat ca ea tenisul feminin”, a declarat Emma Răducanu, citată de Daily Mail.

Care e motivul

Partida Serena Williams – Emma Răducanu a creat și un scandal printre fanii americancei, scrie The Sun. Și asta din cauza faptului că organizatorii au schimbat în ultima clipă ziua de desfășurare. Meciul era programat inițial luni noapte, mii de spectatori cumpărându-și bilete special pentru această partidă.

Dar, în al 12-lea cea, s-a anunțat că întâlnirea se va disputa marți – în noaptea de marți spre miercuri, după ora 02.00, ora României. Acest lucru a stârnit furia celor care își cumpăraseră tichetele ce au costat 180 de euro. Aceștia au „luat foc” pe rețelele sociale.

„Unde este Serena? Ni s-a spus că va juca luni. Avem chitanțele. Acesta a fost un truc, o reclamă falsă pentru a-i determina pe oameni să cumpere bilete pentru luni, iar acum trebuie să cumpere și marți”, a fost unul dintre comentariile fanilor păcăliți.

Învingătoarea din partida Serena Williams – Emma Răducanu o va întâlni în turul 2 pe cea din meciul Victoria Azarenka – Kaia Kanepi.