Serena Williams a jucat primul meci după o pauză de un an. Ce a făcut americanca la revenirea pe teren VIDEO

Serena Williams a jucat primul meci după o pauză de un an. Ce a făcut americanca la revenirea pe teren VIDEO
Serena Williams a jucat primul meci oficial după un an de la abandonul din primul tur de la Wimbledon

Serena Williams a jucat primul meci după o pauză de un an. Deținătoarea a 23 de titluri de Grand Slam a lipsit din circuitul mondial vreme de un an. Ea și-a anunțat participarea la actuala ediție a turneului de la Wimbledon, primind un wild-card din partea organizatorilor. Pentru a se reacomoda cu iarba, Serena Williams a luat startul și în competiția de la Eastbourne, însă doar în proba de dublu feminin.

Serena Williams a jucat primul meci după o pauză de un an

Serena Williams a jucat primul meci după o pauză de un an. Pe 29 iunie 2021, campioana americană abandona în primul tur la Wimbledon, acuzând o problemă medicală. De atunci, cea mai titrată jucătoare din Era Open, cu 23 de trofee de Grand Slam câștigate, n-a mai apărut în vreo competiție oficială.

Serena Williams a dat semne că ar vrea să revină în circuit imediat după ce fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, a anunțat începerea colaborării „full-time” cu Simona Halep. Deși antrenorul francez a declarat că i-a cerut acordul Serenei pentru acest lucru, americanca s-a simțit „trădată” de tehnicianul căreia i-a fost și iubită vreme de 3 ani, în perioada deceniului în care au lucrat împreună.

Ce a făcut americanca la revenirea pe teren

Serena Williams a primit un wild-card la Wimbledon, în acest an, din cauză că a căzut până pe locul 1204 în ierarhia mondială. Dar, pentru a se obișnui cu iarba și atmosfera de concurs, jucătoarea de 40 de ani a decis să ia startul și la Eastbourne, însă doar în proba de dublu.

Serena Williams a ales-o ca parteneră pe tunisianca Ons Jabeur (3 WTA). De altfel, Jabeur a renunțat să joace și la simplu, doar pentru a putea face dublul cu Williams. Cele două au câștigat greu meciul contra perechii Marie Bouzkova (Cehia) –  Sara Sorribes Tormo (Spania), scor 2-6, 6-3, 13-11. Williams și Jabeur au salvat o minge de meci în super tie-break-ul setului decisiv, reușind victoria până la urmă.

„M-am antrenat mult și mă simt grozav fizic”

„O, Doamne, a fost așa de amuzant să joc cu Ons. A fost super! Ne-am distrat foarte bine. Pur si simplu, o iau zi după zi. Nu am luat nicio decizie după meciul de azi.

Iubesc tenisul și ador să joc, dar iubesc și ce fac în afara terenului. M-am antrenat mult, mă simt grozav fizic, chiar dacă azi n-a trebuit să acopăr decât jumătate de teren”, a declarat Serena Williams la finalul meciului, conform Daily Mail.

Serena Williams a uimit pe toată lumea și cu apariția sa. Dincolo de echipamentul sportiv atipic, specific ei, ea a avut pe față trei dreptunghiuri negre, ca niște plasturi, despre ale căror semnificații nu a dat lămuriri. În sferturile de finală de la Eastbourne, Williams și Jabeur va înfrunta perechea formată din Shuko Aoyama (Japonia) și taiwaneza Ho-Ching Chan.

Serena a triumfat de 7 ori la Wimbledon. După despărțirea de Patrick Mouratoglou, antrenorul cooptat de Simona Halep în staff, Serena Williams este pregătită de Eric Hechtman, care lucrează din 2019 și cu sora sa, Venus.

Sursa foto: Twitter/#RothesayInternational