Serena Williams a renunțat de tot la Patrick Mouratoglou. Cu ce antrenor se pregătește pentru Wimbledon

Serena Williams a renunțat de tot la Patrick Mouratoglou. Cu ce antrenor se pregătește pentru Wimbledon
Serena Williams și antrenorul Patrick Mouratoglou au colaborat vreme de zece ani, începând cu 2012

Serena Williams a renunțat de tot la Patrick Mouratoglou. După ce au colaborat vreme de un deceniu, campioana americană și antrenorul francez par a fi rupt toate punțile. Acest lucru s-a întâmplat după ce Mouratoglou a anunțat, în aprilie, că va lucra „full-time” cu Simona Halep. Serena Williams n-a primit prea bine vestea, deși francezul a susținut că a primit acceptul ei pentru acest pas, și și-a ales un alt tehnician pentru revenirea preconizată la Wimbledon 2022.

Serena Williams a renunțat de tot la Patrick Mouratoglou

Serena Williams a renunțat de tot la Patrick Mouratoglou. Câștigătoarea a 23 de turnee de Grand Slam și-a anunțat revenirea pe circuit și participarea la turneul de la Wimbledon. „SW și SW19 (n.r. codul poștal de la Wimbledon). Este o întâlnire. 2022, ne vedem acolo”, a scris americanca pe Instagram.

Serena Williams a rămas fără antrenor din luna aprilie, atunci când Patrick Mouratoglou a anunțat că o va pregăti full-time pe Simona Halep.

„Am vrut să fiu corect cu ea (n.r. – cu Serena) și să nu fiu dezamăgit la finalul carierei mele. M-am dus s-o întreb ce va face. Nu-i era clar. Am întrebat-o dacă vrea să meargă la Roland Garros. Mi-a spus că nu știe. Era cu șase săptămâni înainte de turneu. I-am spus c-o aștept luni la antrenament și că dacă nu vine mă voi considera liber”, a explicat Mouratoglou din culisele despărțirii de Serena.

Cu ce antrenor se pregătește pentru Wimbledon

Serena Williams a reacționat chiar din aprilie, dând de înțeles că ar putea participa la Wimbledon 2022. Ea a jucat ultimul meci din circuit la ediția de anul trecut a turneului de Grand Slam, abandonând în primul tur. De atunci, campioana americană n-a mai luat startul în nicio competiție, coborând pe locul 1028 în ierarhia WTA.

„Nu vreau să vorbesc în numele ei (n.r. – al Serenei Williams). Am avut o discuție înainte să încep să lucrez cu Simona. Am întrebat-o dacă are în plan să joace din nou pe termen scurt, nu mi-a răspuns. Așa că i-am spus că vreau să lucrez și că, dacă va dori să revină, vom discuta din nou. De atunci, ea a anunțat pe rețelele de socializare că vrea să joace Wimbledon, ceea ce m-a surprins, dar uneori este greu să descifrez limbajul Serenei, deși o cunosc de zece ani”, a spus Patrick Mouratoglou, la France TV Info.

Serena Williams a primit vestea că organizatorii de la Wimbledon i-au acordat un wild-card, conform wimbledon.com. Ea și-a făcut deja planuri de pregătire, dar va apela la un alt tehnician. Americanca nu a contactat un antrenor cu renume și a preferat să împrumute tehnicianul surorii sale, Venus Williams. Este vorba despre Eric Hechtman, un american născut și crescut în Miami, care lucrează cu Venus încă din 2019.

De altfel, Serena îl cunoaște bine pe Eric, asta pentru că i-a fost sparring-partner în trecut. Hechtman a fost de asemenea partenerul de antrenament al mai multor staruri, precum Roger Federer, Rafael Nadal și evident, Venus Williams. Americanca ar putea participa și la turneul de la Eastbourne, premergător celui de la Wimbledon.