Semnificația spirituală a orhideelor albastre. Puțini oameni cunosc aceste lucruri

Semnificația spirituală a orhideelor albastre. Puțini oameni cunosc aceste lucruri
Ce reprezintă, de fapt, orhideele albastre

Orhideele albastra sunt plante foarte frumoase care vor da culoare camerei. Nu este ușor să găsești flori de această nuanță în natură, motiv pentru care este o specie foarte atractivă și una dintre cele mai elegante care există pentru decorul interiorul al casei.

Care este semnificația spirituală a orhideelor albastre

Culoarea albastră a orhideelor este una rece, ceea ce reprezintă liniște, calm și sunt perfecte pentru stimularea relaxării. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă dacă avem de gând să oferim orhidee albastre ca și cadou.

Atunci când oferim orhidee albastre ca și cadou, transmitem celeilalte persoane un mesaj de armonie și de pace. Totodată, aceste flori sunt foarte folosite în terapii alternative indicate pentru a ne relaxa corpul și mintea, datorită proprietăților minunate pe care le au.

De asemenea, trebuie să avem în vedere faptul că orhideele sunt flori care nu se întrețin foarte ușor, însă cu siguranță efortul merită. A avea o asemenea plantă necesită timp pentru a o face să arate cât mai bine.

Orhideele albastre sunt cele mai dificile orhidee și necesită o îngrijire de bază, precum iluminare fără lumină directă a soarelui, udare frecventă de până la două ori pe zi și multe altele, însă acestea sunt cele mai importante.

Unde este cel mai indicat să așezi florile în casă?

Lidia Fecioru, celebrul bionergoterapeut, a explicat în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, motivul pentru care este foarte important să ai ghivece cu plante în casă sau apartament.

Lidia Fecioru este de părere că prezența florilor și, cel mai important, aranjarea lor, ar putea aduce belșug, bunăstare și armonie în locuință. Mai mult de atât, plantele ne ajută să scăpăm de anxietate și de stres.

„Ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres. Controlează energiile negative. Feng Shui-ul, e cel care ne învaţă foarte bine când şi unde şi ce plante să punem. De pildă, filozofia lor orientală spune că trebuie să ţinem plante în dormitor, dar seara e bine să le scoatem.

Păi cine stă să pună floarea dimineaţa şi seara să o scoată din dormitor. Mai puţină anxietate. Nu numai că şi Feng Shui-ul spune, dar şi studiile realizate la Universitatea Wahshingon o susţine.

Plantele ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres, de aceea e bine să avem plante în casă. Plantele ne fac să ne simţim mai bine şi pentru starea sufletească, dar şi fizic.

Ne ajută să fim mai concentraţi şi mai creativi. De pildă, unde avem un cactus la birou, chiar atrage energia negativă şi e bine să îl ţinem lângă calculator.”, spune expertul de la Antena 3.

Citește și: Plantele pe care să nu le mai pui în ghivece de lut. Ce greșeală faci fără să-ți dai seama