Semnificaţia specială pe care o are numele Iair. De ce a ales de fapt Vlăduța Lupău acest nume pentru copilul său

Semnificaţia specială pe care o are numele Iair. De ce a ales de fapt Vlăduța Lupău acest nume pentru copilul său
Ce semnificație are numele „Iair”, ales de Vlăduța Lupău și Adi Rus pentru băiețelul lor. Povestea biblică a personajului.

În urmă cu două zile, partenerul celebrei cântărețe de muzică populară Vlăduța Lupău a anunțat venirea pe lume a primului lor copil. Micuțul s-a bucurat de multe aprecieri din partea fanilor cuplului. Un detaliu important nu a rămas trecut cu vederea de către internauți. Numele deosebit pe care părinții l-au ales pentru băiețel a atras atenția tuturor. Află ce semnificație are numele „Iair”, așa cum îl cheamă pe copilul Vlăduței Lupău.

Numele deosebit al copilului Vlăduței Lupău

De două zile încoace, familia Lupău trăiește momente deosebite alături de copilul lor. Vlăduța Lupău a născut primul copil, un băiețel, pe data de 6 august, potrivit informațiilor făcute publice de către partenerul său. Sportivul nu s-a putut abține de fericire și a oferit fanilor primele detalii despre copilul lor.

„Iubirea mea, soarele meu, te-am dorit, ne-am rugat și te-am primit în această zi de sărbătoare – 06.08.2022. Nu o să pot să-i mulțumesc vreodata lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat. O să te învăț un singur lucru: să ai frica doar de Dumnezeu în viața asta și să te rogi Lui”, a fost prima parte a mesajului transmis de Adi Rus, după ce primul său copil a fost adus pe lume.

Sportivul a dezvăluit publicului și numele pe care cei doi l-au ales pentru micuț. De altfel, fanii au așteptat o lungă perioadă de timp să afle cum îl va chema pe băiețelul Vlăduței Lupău.

„Rus Iair, ești BINECUVANTAREA MEA! (…) A fost dragoste la prima vedere! Vlăduța Lupău, te iubim cel mai mult, mamă eroină”, a conchis sportivul, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Ce semnificație are numele „Iair”

Numele special „Iair” este unul foarte rar și a atras imediat atenția internauților. Potrivit primelor informații, numele ascunde o semnificație biblică, în primul rând. Dicționarul biblic arată că „Iair” simbolizează lumină, strălucire, în mod special strălucirea lui Dumnezeu.

În cărțile biblice, mai exact în Marcu 5:21-43; Luca 8:41-56; cf. Matei 9:18-26, Iair este prezentat ca fiind conducătorul sinagogii a cărui fiica a fost vindecată de Iisus Hristos. Totuși, trebuie precizat că numele acestuia este redat în cărțile lui Marcu și Luca, însă nu și în cartea lui Matei.

Iair avea responsabilitatea de a conduce slujba de la sinagogă și de a alege persoanele vrednice să conducă rugăciunea, să citească din Scripturi și să predice, potrivit sursei citate. Într-o zi, după ce Iisus a traversat Marea Galileii, Iair l-a rugat să îi vindece fiica în vârstă de 12 ani, care era pe moarte.

Citește și: Vlăduța Lupău a rupt tăcerea despre „boala a secolului la femei”: „Nu are leac prin tratament” VIDEO

Pe drum spre casa lui Iair, Iisus a fost oprit de către mulțime, din diverse cauze. La un moment dat, a venit vestea că fiica lui Iair a murit. Iisus a spus, însă, că fetița nu era moartă, ci dormea. Unii din mulțime au început să-l batjocorească pe Mântuitor din cauza afirmațiilor sale, însă el i-a dat afară pe toți din casă, cu excepţia lui Petru, Iacov, Ioan, Iair şi soţia sa, și a readus-o la viață pe fetiță.