Semnele rutiere pe care puțini șoferi le cunosc. Ce poți întâlni în trafic. Atenție mare la ele!

Semnele rutiere pe care puțini șoferi le cunosc. Ce poți întâlni în trafic. Atenție mare la ele!
Indicatoare de circulație rare: puțini șoferi știu cum să acționeze în cazurile acestea

Mulți dintre șoferi au încă sincope în trafic, deși se află la volan poate și de câțiva zeci de ani. Poate te crezi un conducător experimentat, dar cu siguranță nu vei recunoaște cel puțin un semn din cele de mai jos. Ce poți să întâlnești pe carosabil? Majoritatea oamenilor stau mult timp pe gânduri înainte să acționeze, după ce văd semnele rare care le apar pe drum. Ai mai jos câteva exemple!

Semne rare de circulație: puțini șoferi le cunosc

1. Acest semn de circulație te atenționează că drumul pe care ești se va termina și ești astfel nevoit să treci pe banda cealaltă. Banda din stânga se combină cu cea din dreapta și invers. Dacă vezi acest semn de circulație trebuie să încetinești pentru a putea să treci pe banda nouă.

Semn circulatie indicator trebuie să schimbi banda
Indicator – trebuie să schimbi banda

2. Indicatorul îi avertizează pe conducătorii auto că în față există un semn de stop și că sunt nevoiți să reducă viteza din timp pentru a putea opri regulamentar în cele din urmă. În modul acesta pot fi evitate accidentele cauzate de opririle bruște.

Indicator semn circulatie urmeaza stop
Indicator – urmeaza STOP

3. Acest indicator arată că urmează un pod îngust pe drumul ales de tine. De asemenea, semnul atenționează șoferul că trebuie să încetinească și să aibă grijă la mașinile din trafic. Este recomandat să îți verifici traiectoria înainte de a pleca de acasă și să încerci să alegi cel mai sigur traseu pe care îl ai în vizor până la destinație.

Indicator semn circulatie urmează un pod îngust
Indicator – urmează un pod îngust

4. Indicatorul acesta semnalează un drum accidentat care poate crea probleme în trafic. El te avertizează să încetinești înainte de a fi prea târziu. Este util să fii extrem de atent în special când te afli pe astfel de drumuri.

Indicator semn circulatie urmează drum cu denivelare accidentat
Indicator – urmează drum accidentat

5. Semnul este un indicator de adâncitură de drum. Mai exact, șoferii sunt avertizați cu privire la un drum periculos. Dacă îl vezi în calea ta, este foarte potrivit să încetinești pentru a evita posibilele probleme în trafic.

Indicator semn circulatie drum adancitura
Indicator de adâncitură de drum

6. Indicatorul cu triunghiul roșu și o bulină neagră este plasat la locurile în care se petrec des accidente. Acesta atenționează șoferii să circule cu grijă și prudență maximă. Indicatorul se află de cele mai multe ori în zone cu un număr mare de accidente soldate cu persoane rănite grav sau chiar și decese.

Indicator - drum cu multe accidente
Indicator – drum cu multe accidente

7. Indicatorul îi anunță pe conducătorii auto că se apropie un punct în care se pot conecta la internet. Acesta menționează chiar și distanța la care se află punctul de conectare. El este un semn informativ care nu obligă șoferul să facă nimic, ci îl îndrumă în cazul în care are nevoie de acest serviciu.

Indicator conectare la internet
Indicatorulpe – punct de conectare la internet
Urmăriți Playtech.ro și pe