27 oct. 2023 | 15:45

Semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer. La ce trebuie să fii atent

Diverse
Semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer. La ce trebuie să fii atent
Ia măsurile de precauție necesare

Majoritatea dintre noi avem cel puțin un telefon și un laptop în casă, dacă nu chiar și un PC, sau SmartTV. Dar, toate aceste gadget-uri au ceva în comun, și anume faptul că ar trebui să fie private. Dar, din varii motive, despre care vom vorbi, vei vedea semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer. Citește mai departe și află la ce trebuie să fii atent, dacă nu vezi aceste semne.

Cât de importantă este securitatea gadget-urilor tale

Trăim într-o eră a tehnologiei, astfel că, trebuie să luăm în serios securitatea pentru a ne proteja datele.

Află despre: De ce nu trebuie să îți mai încarci telefonul în locuri publice, niciodată. La ce risc te expui

Cu toate acestea, atunci când majoritatea oamenilor se gândesc la securitatea datelor, se gândesc adesea doar la protejarea datelor unui dispozitiv împotriva amenințărilor cibernetice.

Deși apărarea împotriva amenințărilor online este una dintre cele mai comune metode de protecție a datelor, mulți oameni neglijează să își securizeze dispozitivele atunci când acestea nu sunt folosite.

Adesea, laptopurile și alte dispozitive sunt lăsate în aer liber sau într-o locație nesecurizată atunci când nu sunt folosite, ceea ce duce la o șansă de 1 la 10 de a fi furate. Din păcate, aproape 98% dintre laptopurile furate nu sunt niciodată recuperate.

Semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer. La ce trebuie să fii atent

Trebuie să luăm în serios securitatea pentru a ne proteja datele.

Potrivit a 86% dintre practicienii IT, acesta este un risc de securitate grav, deoarece 56% dintre laptopurile pierdute sau furate duc la o încălcare a securității datelor.

Cu toate acestea, nu toată lumea este motivată să ia în serios securitatea dispozitivelor. Cu toții trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja dispozitivele, mai ales atunci când acestea conțin informații sau date sensibile care ar putea fi folosite în scopuri nefaste.

Vezi și: Cel mai tare browser vine de la Firefox ca să nu știe nimeni ce faci pe net

În acest sens, este important, chiar dacă nu ești un expert în securitate, să fii atent la semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer. Citește mai departe și vezi care ar fi acestea.

Care sunt semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer

Toate dispozitivele pe care le avem reprezintă un punct de acces pentru potențialii infractori cibernetici care se ocupă cu furtul de informații personale și bancare de la victimele lor. După cum avertizează experții, orice precauție este puțină, așa că trebuie să fim vigilenți la orice activitate suspectă.

Vezi și: Obiectul din casa ta care te poate spiona. Urmărește orice mișcare pe care o faci, ce se întâmplă

Există câteva trucuri pe care trebuie să le cunoaștem pentru a ști dacă cineva ne-a accesat telefonul mobil sau calculatorul.

Semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer. La ce trebuie să fii atent

Reprezintă un punct de acces pentru potențialii infractori

În primul rând, trebuie să verificăm periodic aplicațiile pe care le avem instalate pe telefon. Dacă în meniu există aplicații pe care nu ne amintim să le fi instalat, ar putea fi un semn că cineva încearcă să ne acceseze fișierele prin intermediul unui malware.

Află despre: Alerta dată de FBI pentru oamenii din întreaga lume. De ce să nu folosim încărcătoarele publice

În acest caz, ceea ce trebuie să facem este să îl eliminăm imediat pentru a nu lăsa nicio urmă a acestuia. Google ne permite să verificăm foarte ușor ce site-uri și aplicații am vizitat. Putem consulta aceste informații pe My Google Activity, astfel încât să nu avem surprize.

Află la ce trebuie să fii atent într-o astfel de situație

La fiecare zi sau trei, ar trebui să aruncați o privire și să vedeți dacă totul este în ordine.Pe telefoanele Android putem vedea ultimele alerte primite și astfel putem ști dacă cineva operează prin intermediul dispozitivului nostru.

Pe calculator, trebuie să ne uităm la lista fișierelor editate, deoarece este o modalitate foarte utilă de a verifica dacă au existat modificări în fișiere importante pe care noi nu le-am făcut.

Și, în cele din urmă, experții recomandă examinarea aplicațiilor telefonului, cum ar fi galeria foto, pentru a controla dacă nu există nimic ciudat, cum ar fi videoclipuri sau imagini pe care nu le-am văzut.

Fii atent la rețeaua Wi-Fi publică

Rețelele Wi-Fi publice oferă acces la internet în cafenele, aeroporturi, hoteluri și alte locuri publice. Deși sunt foarte utile în anumite situații, ele prezintă, de asemenea, pericole semnificative pentru siguranța noastră.

În rețelele Wi-Fi publice, infractorii cibernetici pot folosi instrumente pentru a intercepta datele care sunt transmise între dispozitivele noastre și punctul de acces.

Citește și: Locurile unde nu trebuie să încarci niciodată telefonul mobil. Mare atenție, sunt foarte periculoase

În plus, ei pot intra între conexiunea telefonului sau a computerului nostru și serverul la care încercăm să ne conectăm pentru a citi, modifica și chiar bloca datele. La acestea se adaugă faptul că rețelele Wi-Fi publice sunt ideale pentru distribuirea de malware.

Semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer. La ce trebuie să fii atent

Infractorii cibernetici pot folosi instrumente pentru a intercepta datele

Dispozitivele care se conectează la aceste rețele pot fi infectate cu ușurință cu viruși și programe malițioase. Din aceste motive, este recomandabil să nu folosim acest tip de rețea și, dacă nu avem de ales, să nu accesăm site-uri web care conțin informații sensibile, cum ar fi bănci sau conturi de e-mail.

De ce este important să fii atent la semnele care îţi arată că cineva ţi-a umblat în telefon sau în computer

Potrivit FBI, la fiecare 53 de secunde este furat un laptop. În timp ce mulți ar presupune că majoritatea acestor cifre provin de la dispozitive furate de acasă sau de pe stradă, cercetările arată că peste jumătate dintre laptopuri sunt furate de la locul de muncă, iar aproape 85% dintre manageri cred că aceste furturi au loc la nivel intern.

Vezi date despre: Atac cibernetic în România. Descoperirea SRI: milioane de români sunt în pericol

Acest lucru înseamnă că angajații au o mare responsabilitate în ceea ce privește protejarea dispozitivelor lor, în special atunci când au acces la informații sau date sensibile. În timp ce pierderea sau furtul unui laptop personal este destul de devastatoare, consecințele pierderii sau furtului unui laptop la locul de muncă pot fi catastrofale.

S

Investiți într-o securitate adecvată a datelor

Astfel de evenimente ar putea fi prevenite cu câteva măsuri de precauție privind securitatea dispozitivelor.

Vezi și: Ultima oră! Hackerii ruși de la Killnet au atacat cibernetic site-urile tuturor aeroporturilor din România. Cum au fost afectați pasagerii

Cel mai bun mod de a preveni furtul unui dispozitiv sau expunerea datelor sensibile este să luați măsurile de precauție necesare pentru a bloca dispozitivul atunci când nu este utilizat și să investiți într-o securitate adecvată a datelor.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul iar publicul a huiduit EBU
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Trebuie să primească BANII de la stat. Lege pentru proprietarii de TERENURI din România
Capital.ro
Duminica Tomii, sărbătoarea care încheie Săptămâna Luminată. Tradiții și obiceiuri respectate în ziua de 12 mai
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro