Selly, puștiul de 18 ani care a ajuns să dea lecții românilor: „Votul neinformat nu e democraţie”

Autor: Claudiu Surmei - 09:50, 08 apr. 2019
Selly, revoltat de modul în care se face politică

Are doar 18 ani și este urmărit de peste 2 milioane de persoane pe YouTube, iar acum a ajuns să dea românilor lecții despre vot. Vloggerul Selly îi îndeamnă să se informeze înainte de a se prezenta la urne și le transmite să voteze pentru ei, pentru ceea ce simt, nu pentru politicienii „care țipă mai tare.”

„Trebuie să te duci la vot. Ideea e să te duci la vot informat şi să vezi de unde iei informaţia. Voi vota în 26 mai. După dreptul de a avea permis, e al doilea pe care l-am aşteptat. Votul neinformat nu e democraţie. Oamenii să voteze pentru idei, nu pentru cel care ţipă cel mai tare în dezbaterea electorală. Acum e un deranj ce se întâmplă în politică”, a declarat Selly la postul de televiziune Digi24.

Tânărul a avut un mesaj și pentru cei care susțin că nu merg la vot pentru că nu au cu cine să voteze. „Și dacă nu votezi ce rezolvi? Nu e aceeași mizerie, mereu e una mai mică și una mai mare. Când nu ai cu cine vota înseamnă că sunt doar candidaţi care presupun un oarecare pericol pentru țară, mai mic sau mai mare. Trebuie să-l identifici pe cel care e pericolul cel mai mare pentru ţară, să nu-l votezi pe acela, să-l votezi pe cel mai mic”, a spus Selly.

Selly, revoltat de modul în care se face politică

În România, politica și campaniile electorale par să se facă doar pentru o anumită categorie de vârstă, în timp ce profesorii nu se ocupă de informarea tinerilor cu privire la politică și la modul în care funcționează societatea, este de părere Selly.

„Tot ce au auzit acasă, la şcoală e că politica e aceeaşi mizerie, că toţi mint… atunci, politicienii comunică doar pentru cei peste 45 de ani şi atunci e cel mai rău pentru că va fi acelaşi lucru, aceiaşi oameni vor vota aceiaşi politicieni. Mă întristează la sistemul politic că nu se mai chinuie, sunt pe faţă, nici măcar nu se mai chinuie.

Faptul că sunt mulţi antieuropeni în România exemplifică foarte bine că după atâţia ani de campanii electorale, adevărul poate fi oricare vrei tu”, a adăugat vloggerul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI