Șeful Poliției Locale, prins băut la volan, s-a scuzat că a băut oțet. A fost condamnat, dar rămâne în funcție

Șeful Poliției Locale, prins băut la volan, s-a scuzat că a băut oțet. A fost condamnat, dar rămâne în funcție
Florin Chioran, șeful Poliției Locale, prins băut la volan

Când deții o funcție publică, ar trebui să te comporți într-un anume fel. Din păcate, nu putem spune același lucru despre șeful Poliției Locale Sector 5. În primă instanță era depistat cu 2,2 g/l alcool pur în sânge. Ulterior șeful Poliției Locale Sector 5 avea să fie prins conducând fără permis. Pentru ambele infracțiuni, Instanța de judecată avea să dea o decizie, Florin Chioran fiind condamnat, pe 29 aprilie 2022, la un an și două luni de închisoare. Cu toate astea, Florin Chioran este în continuare în funcție.

Florin Chioran, șeful Poliției Locale, prins băut la volan

De mai bine de 6 ani, Florin Chioran este șeful Poliției Locale, deși ar fi trebuit să fie demis din funcție. Motivul este cât se poate de serios. În acel an, conform Libertatea, Florin Chioran, șeful Poliției Locale, era prins la volan cu o alcoolemie de 2,2 g/l alcool pur în sânge.

În orice alt stat european, o astfel de alcoolemie ar fi dus direct la închisoare și suspendarea carnetului de conducere. Acest fapt s-a și întâmplat de altfel. Numai că, același Florin Chioran avea să fie prins, doi ani mai târziu, în 2018, conducând fără permis.

După aceste infracțini, dosarul șefului Poliției Locale Sector 5 ajungea în instanță în 2021. Procesul a fost tergiversat până anul acesta. La ultima înfățișare, pe 29 aprilie 2022, Instanța de judecată avea să emită și sentința în ceea ce-l privește pe Florin Chioran.

Conform judecătorilor, șeful Poliției Locale Sector 5 ar trebui să ispășească cel puțin un an și două luni de închisoare.

Florin Chioran s-a scuzat că a băut oțet. A fost condamnat, dar rămâne în funcție

La momentul controlului făcut de polițiștii de la rutieră, la prima infracțiune, Chioran a avut câteva scuze în fața acestora. Printre acestea, și cea în care spunea că ar fi băut oțet. Alte motive invocate în fața polițiștilor erau, ba că s-ar fi certat cu soția și din acest motiv ar fi băut, ba că nu a băut, etc.

Cert este că, deși avea carnetul suspendat pe fondul consumului de alcool, doi ani mai târziu recidiva. În 2018 era prins conducând cu permisul suspendat. În această cauză, Florin Chioran se scuza că nu ar fi condus pe o dinstanț lungă, ci doar 100 de metri, deși viteza de deplasare depășise cu mult viteza legală.

Cu toate aceste infracțiuni, un dosar penal, și o sentință dată de judecători, Florin Chioran rămâne șeful Poliției Locale. Rămâne să vedem dacă, în cele din urmă, cei în măsură îl vor suspenda sau nu din funcție.