Peste 2.000 de permise de conducere, suspendate de Poliția Română. Greșeala majoră comisă de șoferii români

Peste 2.000 de permise de conducere, suspendate de Poliția Română. Greșeala majoră comisă de șoferii români
Mii de permise au fost suspendate

Peste 20.000 de amenzi și 2.000 de permise au fost reținute într-o acțiune de amploare a Poliției Rutiere.

Ce greșeli au făcut șoferii români

Mii de șoferi s-au ales cu amendă, iar alții peste 1.000 au rămas fără permis. În perioada 17-19 septembrie, polițiștii rutieri din toată țara au intensificat acțiunile pentru prevenția accidentelor rutiere.

Ei au dat amenzi pentru prevenirea și combaterea depășirii regimului legal de viteză pe drumurile publice. Oamenii legii au dat amenzi și pentru nepurtarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de siguranță omologate.

În urma neregulilor, au fost aplicate 20.307 sancțiuni contravenționale, dintre care 7.625 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Peste 3.000 de amenzi au fost date pentru cei care nu au purtat centura de siguranță, 116 au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de către pasageri, iar 51 de amenzi pentru neutilizarea centurii de către minorii sub 14.

S-au reținut peste 2.074 de permise

De asemenea, au fost reținute 2.074 de permise de conducere în vederea suspendării excercitării dreptului de a conduce, dintre care 1.105 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Polițiștii au făcut 303 dosare penale, iar 203 dintre ele au fost făcute pentru încălcări ale regimului circulației pe drumurile publice.

La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii din Sălaj au depistat un tânăr, de 29 de ani, din Zalău, care conducea un autoturism cu viteza de 180 km/h (limita legală fiind 100 km/h).

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 1.305 lei şi a fost dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, pentru 90 de zile, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române”, este doar unul dintre motivele pentru care polițiștii au dispus aplicarea măsurii reținerii carnetului de șofer.