09 nov. 2023 | 18:25

Șefii Lidl au luat o decizie neașteptată din cauza hoților din magazine. Va fi implementat sistemul și în România?

News
Șefii Lidl au luat o decizie neașteptată din cauza hoților din magazine. Va fi implementat sistemul și în România?

Compania Lidl a anunțat schimbări radicale legate de siguranța angajaților și luarea unor măsuri de prevenție în ceea ce privește furtul produselor din magazine. Anunțul a fost făcut pentru magazinele din Marea Britanie, dar nu se știe dacă modificările vor ajunge și în magazinele din țara noastră.

Schimbările făcute de Lidl din Marea Britanie pentru evitarea infracțiunilor

Lidl a declarat că va introduce camere de supraveghere portabile pentru personalul din toate magazinele sale, ca urmare a unei creșteri semnificative a furturilor și violenței îndreptate împotriva angajaților.

Compania a afirmat că acest demers o va transforma în prima companie de supermarket din Marea Britanie care se va asigura că utilizarea camerelor de supraveghere portabile este făcută în fiecare magazin, deși nu s-a menționat vizavi de o obligativitate în rândul fiecărui angajat de a o purta.

Această metodă a fost preluată și de supermarketuri precum Tesco, un alt lanț de magazine cunoscut în Marea Britanie, care le-a oferit angajaților opțiunea de a purta camerele, demarând chiar mai multe teste de acest gen în ultimele luni.

Lidl GB, care deține peste 960 de magazine în Marea Britanie, a declarat că va investi 2 milioane de lire sterline pentru a se asigura că, în fiecare magazin vor fi implementate noile măsuri de securitate, inaugurarea acestui sistem antiinfracțional fiind planificat până în primăvara anului viitor.

Conducătorii companiei au dat asigurări privind faptul că angajații „vor primi instruire pentru a se asigura că aceste camera portabile sunt utilizate în mod sigur și într-un mod care protejează intimitatea individului”, se arată în comunicat.

Ce acțiuni împotriva furturilor au inițiat marile companii de retail

Lidl a fost printre cei 10 retaileri, alături de Tesco și John Lewis, care au investit 60.000 de lire sterline pentru a lansa Proiectul Pegasus, care ajută la implementarea unei acțiuni legistlative împotriva furturilor din magazine.

Retailerii au comunicat ministrului de Interne, Suella Braverman, că este nevoie de acțiuni decisive pentru a contracara creșterea semnificativă a criminalității cibernetice și a furtului în sectorul de retail.

”Deși magazinele noastre sunt în mod obișnuit sigure, furturile din zona de retail afectează întreaga industrie. Investiția de 60.000 de lire sterline în Proiectul Pegasus demonstrează angajamentul retailerilor în lupta împotriva furturilor și a violenței în magazine”, au transmis magazinele.

Proiectul Pegasus este o inițiativă menită să sprijine autoritățile în intensificarea măsurilor împotriva furturilor și să contribuie la creșterea siguranței în magazinele din Marea Britanie.

Fondurile investite vor fi direcționate către echipamente de securitate suplimentare, colaborarea cu forțele de poliție și alte inițiative menite să descurajeze și să combată infracțiunile în sectorul retail.

 

 

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro