22 feb. 2023 | 09:58

Ce a păţit o româncă după ce a fost prinsă furând alimente din Lidl. Agentul de pază a văzut-o imediat

Social
Ce a păţit o româncă după ce a fost prinsă furând alimente din Lidl. Agentul de pază a văzut-o imediat
Cum a vrut o femeie sa fure mancare dintr-un magazin Lidl

Tot mai mulți dintre români recurg la metode neortodoxe pentru a-și rotunji veniturile sau chiar pentru a avea ce pune pe masă. Ce a păţit o româncă după ce a fost prinsă furând alimente din Lidl. Femeia și-a băgat mai multe produse alimentare în geantă, după care a vrut să iasă pe la casă, ca și cum nu ar fi cumpărat nimic. Agentul de pază a văzut-o imediat.

Furturile din magazine, în creștere. Tot mai mulți români fură produse alimentare

O femeie din Satul Mare, fără adăpost, care locuiește temporar în Adăpostul de Noapte din oraș, a ajuns în fața instanței după ce a furat mai multe produse alimentare din supermarket-ul Lidl, amplasat pe Drumul Careiului.

Acum, femeia este acuzată de furt după ce a luat de pe raft un număr de şapte ciocolate, trei bucăţi de şuncă, o bucată de salam şi o bucată de muşchi ţigănesc, cauzând astfel un prejudiciu de 123 lei.

Cum a procedat femeia și ce a făcut înainte de a da „lovitura”

Femeia si-a pus produsele alimentare în geanta pe care o avea pe umăr şi s-a îndreptat către casele de marcat, cu intenţia de a ieşi din magazin fără a le plăti.

Însă, după ce a trecut de casele de marcat a fost oprită de către agentul de pază din cadrul magazinului. Acesta i-a oprit produsele neplătite și a anunţat-o pe şefa de magazin. Aceasta, la rândul ei a alertat poliția.

Femeia și-a recunoscut fapta și a spus că înainte de a fura produsele și-a făcut curaj consumând 100 de ml. de rom și două beri.

Tot mai multe furturi din magazine

Pe de altă parte, în primele 9 luni ale anului 2022 au fost înregistrate aproape 15.000 de furturi, cu aproape 15% mai multe decât în același interval al anului 2021.

Creșterea numărului de furturi din magazine coincide cu scumpirile din ultima perioadă.

„În primele nouă luni ale anului 2022, la nivel național, au fost sesizate 14.927 de infracțiuni de furt din societăți comerciale, față de 13.096 în nouă luni 2021”, a transmis Biroul de Informare al Poliției Române, potrivit Europa Libera.

Multe dintre furturi nu sunt pedepsite

Din totalitatea furturilor înregistrate în magazine, Poliția Română a precizat că „8.697 au fost furturi de pe rafturi, în timpul programului (de funcționare a magazinelor, n.red.), față de 7.868 în primele nouă luni 2021”.

De asemenea, liderii sindicali din Poliție precizează că multe dintre aceste dosare în care sunt anchetate furturile de supraviețuire implică o mobilizare mare de resurse și că ajung de multe ori în faza de neîncepere a urmăririi penale.

Românii au ajuns să fure din cauza sărăciei

„Se resimte o creștere destul de accentuată a furturilor de subzistență, furturi de pe rafturi, din magazine. Vorbim de hrană și haine. Asta e cumva un indiciu al sărăciei în care se adâncește societatea noastră.

Asta se vede de la scumpiri, scăderea puterii de cumpărare și mai ales păturile mai sărace trebuie să supraviețuiască”, spune președintele Sindicatului polițiștilor „Diamantul”, Vitalie Josanu, comisar de poliție în cadrul IPJ Neamț, porivit sursei citate mai sus.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei și și-a rupt piciorul
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată la Euro 2024
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro