24 mai 2023 | 12:20

Șefa agenției care o hărțuiește pe Simona Halep a fost implicată într-un scandal uriaș din sport. Întrebarea cheie la care Karen Moorhouse a refuzat să răspundă

Știri generale
Șefa agenției care o hărțuiește pe Simona Halep a fost implicată într-un scandal uriaș din sport. Întrebarea cheie la care Karen Moorhouse a refuzat să răspundă

Simona Halep este în război cu Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a aflat că tribunalul Sport Resolutions a primit o nouă solicitare de amânare a cazului. Forul care a demarat acest demers este condus de Karen Moorhouse, o persoană despre care se spune că are ambiții foarte mari, dar și un trecut unde există semne de întrebare. Presa internațională a scris despre un scandal uriaș în care a fost implicată în perioada în care a fost în conducerea Ligii de Rugby-Fotbal.

Cine este șefa agenției care încearcă să amâne a treia oară audierea Simonei Halep

Simona Halep a răbufnit de mai multe ori la adresa Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce audierea ei de la tribunalul Sport Resolutions s-a amânat de două ori și sunt șanse mari ca scenariul să se repete și a treia oară, pentru ședința programată pe 28 mai. De fiecare dată, solicitarea a venit din partea ITIA. Vorbim de un caz unde sportiva a cerut procedură de urgență, după ce a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie pentru dopaj cu Roxadustat.

Jucătoarea susține că este nevinovată, dar acum are și o altă problemă pentru că există anumite semne de întrebare legate de nereguli în pașaportul ei biologic. ITIA a explicat că a făcut a treia solicitare de amânare pentru că ar vrea ca sportiva să fie audiată o singură dată în legătură cu ambele cazuri foarte delicate.

Presa internațională scrie că Simona Halep ar fi mai multe șanse să fie audiată, dacă nu s-ar fi schimbat CEO-ul ITIA. Karen Moorhouse a fost numită acum trei luni și s-a lăudat cu performanțele pe care le-a realizat în acest timp destul de scurt, rezolvând 14 cazuri. Este adevărat că niciunul dintre sportivii implicați nu au „greutatea” Simonei Halep. Așa că se speculează că șefa ITIA vrea să-și facă o imagine cât mai bună și să ajungă în lumina reflectoarelor cu acest dosar.

„Primele două luni la ITIA au fost fascinante și sunt recunoscătoare familiei tenisului pentru primirea călduroasă. ITIA se află într-o fază de dezvoltare” a declarat Karen Moorhouse, potrivit site-ului oficial ITIA.

Întrebarea la care Karen Moorhouse nu  a răspuns

Karen Moorhouse a lucrat aproape 14 ani în conducerea Rugby-Fotbal (rugby în 13) din Marea Britanie, iar de acolo a plecat cu o problemă nerezolvată. Este vorba de cazul Bradford Bulls. Karen Moorhouse a girat, împreună cu toată conducerea Ligii de Rugby-Fotbal (LRF), preluarea echipei Bradford Bulls de către un grup de acționari din care făcea parte un personaj cunoscut, fost șef al LRF.

Publicația „Total Rugby League” a publicat un articol, în luna octombrie a anului 2019, în care spunea că echipa ar fi trebuit sanncționată drastic din pricina unor scandaluri financiare în urma cărora a rămas cu datorii de peste un milion de lire sterline.

Autorul materialului, Aaron Bower, a adresat 15 întrebări celor implicați, iar una dintre ele a fost pentru Karen Moorhouse. „Cum poate fi benefic pentru integritatea sportului faptul că un om care a fost implicat în procesul de numire a foștilor proprietari – proprietari care au eșuat – la conducerea acestui club este acum implicat el însuși în proprietatea acestuia?”.

Este foarte interesant că deși mai multe personaje importante din sportul britanic au cerut o anchetă pe această temă, autoritățile nu au demarat nicio anchetă. Karen Moorhouse nu a vorbit nicioadată pe acestă temă.

Bilanțul lui Karen Moorhouse la conducerea ITIA

ITIA a anunțat că a dictat numeroase sancțiuni în cadrul Programului anti-corupție și al Programului anti-doping din tenis în primul trimestru al anului 2023:

Nastja Kolar și Alexandra Riley – suspendate provizoriu pentru trucare de meciuri;

Sydney Dorcil – suspendată provizoriu pentru dopaj;

Stefano Battaglino – suspendat provizoriu pentru dopaj;

Mariska Venter – suspendată provizoriu pentru dopaj;

Percy Flores și Heriberto Morales Churata (arbitri) – suspendați provizoriu pentru corupție;

Fabian Carrero (arbitru) – suspendat pe viață pentru corupție;

Mike Denayer – suspendat o lună pentru dopaj;

Juan Carlos Osorio Hernandez – suspendat trei ani pentru dopaj;

Younes Rachidi – suspendat pe viață pentru trucare de meciuri;

Sherazad Reix – suspendată patru ani pentru trucare de meciuri;

Gilbert Klier Junior – suspendat 12 luni pentru dopaj;

Mohamed Hassan – suspendat pe viață, și Houria Boukholda – suspendat doi ani pentru trucare de meciuri;

Bastian Malla – suspendat două luni pentru dopaj;

Felipe Hernandez – suspendat trei ani pentru dopaj.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea fericirii
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro