Simona Halep trece prin momente extrem degrele, după ce Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis, ITIA, a cerut amânarea audierii cazului său de dopaj pentru a treia oară. Care ar fi fost motvația oficialilor.
Problemele par să nu se mai oprească pentru Simona Halep. După ce a fost depistată pozitiv la un test anti-dopaj înainte de US Open 2022, pe 7 octombrie, jucătoarea de tenis originară din Constanța a fost suspendată temporar din activitatea sportivă.
Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele celebrei sportive ar fi fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”.
Însăși Simona Halep a fost cea care și-a strigat nemulțumirea în mediul online, printr-o declarație incredibilă.
„Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead a comunicat public acum 3 zile că ITIA „își menține
angajamentul de a judeca cazul doamnei Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp util”, în același timp ei cereau oficial Tribunalului să-mi amâne audierea… pentru a treia oară.
ITIA spune public un lucru și face altceva în privat, am cerut în repetate rânduri să fiu audiată și ITIA a încercat în mod repetat să întârzie asta.
Când se va opri? Întreb acest lucru încă o dată. Am dreptul la o audiere rapidă, să acționeze în acest fel este împotriva drepturilor mele.”, a scris sportiva pe rețelele sociale.
Antrenorul Patrick Mouratoglou o sprijină în această perioadă delicată, comentându-i pe rețelele sociale că cei de la ITIA „Joacă la două capete. Așa au făcut din prima zi”.
Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam, susține că substanța interzisă i-ar fi ajuns în organism dintr-un supliment alimentar contaminat, însă decizia în cazul ei întârzie.
Fosta soție a lui Toni Iuruc așteaptă să fie audiată, sperând ca acest lucru să se întâmple pe data de 28 mai, însă este posibil ca ITIA să-i pună bețe în roate prin cererea de amânare.
Roxadustatul este un medicament anti-anemie, utilizat de regulă în tratamentul pacienților cu dializă, din clasa EPO. Printre altele, îmbunătățește disponibilitatea fierului în organism și crește nivelul hemoglobinei.