24 mai 2023 | 22:57

OFICIAL | ITIA a explicat de ce a cerut amânarea audierii Simonei Halep. Sportiva, mesaj disperat: „Sunt devastată!”

Știri generale
OFICIAL | ITIA a explicat de ce a cerut amânarea audierii Simonei Halep. Sportiva, mesaj disperat: „Sunt devastată!”

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) răspunde ferm după acuzațiile lansate de Simona Halep, care a spus că nu înțelege de ce audierea ei, de la tribunalul Sport Resolution, ar putea fi din nou amânată. Oficialii au transmis un comunicat prin care au explicat că au făcut această solicitare pentru că vor ca ambele cazuri, în care este vizată sportiva din România, să fie analizate într-o singură audiere, pentru a „evita” mai multe termene.

Reacție disperată din partea Simonei Halep: „Sunt devastată”

UPDATE 24 mai, ora 22:53: Simona Halep a reacționat în mod public, după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat termenul de audiere pentru a treia oară. Sportiva a acuzat reprezentanții ITIA că au o atitudine total lipsită de respect față de ea, deciziile luate afectându-i semnificativ starea mentală.

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună.

Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.

Am cerut, așa cum prevede regulamentul anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament! Din păcate ITF (ITIA) mi-a amânat audirerea de trei ori, mi-a interzis dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent. Nu mi-a permis să particip la niciun turneu în ultimele 8 luni.

Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale.

Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă”, a transmis Simona Halep pe conturile sale de pe platformele sociale.

Știre inițială

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului îi răspunde Simonei Halep

Este tensiune tot mai mare. Simona Halep a aflat că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a cerut tribunalului Sport Resolutions ca audierea ei să nu se mai țină pe data de 28 mai, așa cum era stabilit. Până acum această ședință a fost amânată de două ori, deși sportiva a cerut o „procedură de urgență” și susține că are toate probele prin care poate demonstra că nu este vinovată. Jucătoarea a spus că se simte „hărțuită” și a fost susținută în acest protest de antrenorul Patrick Mouratoglou.

ITIA a răspuns printr-un comunicat și a amintit că Simona Halep are două probleme: acuzațiile de dopaj cu Roxadustat și semnele de întrebare privind pașaportul biologic, despre care oficialii au comunicat prima oară acum câteva zile. Practic este vorba despre o nouă bănuială că sportiva din Constanța ar fi folosit anumite tactici interzise. Oficialii susțin că aceste două situații sunt într-o strânsă legătură și vor ca Halep să-și expună punctul de vedere legat de ambele probleme, într-o singură audiere.

„Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem ca toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz.

În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, se arată în reacția ITIA, citat de Express.

În acest moment nu există nicio dată clară la care Simona Halep să fie audiată. Sportiva din România a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2022, după ce s-a descoperit Roxadustat în corpul ei, la un test anti-doping efectuat la US Open 2022. Apărătorii ei susțin că este vorba de o contaminare accidentală a produselor nutritive pe care le folosește.

Simona Halep se afla acum opt luni pe locul 9 WTA, iar această săptămână a început-o pe poziția 34 în clasamentul mondial. llie Năstase a spus în exclusivitate pentru playtech.ro că este convins că acuzatorii au amânat judecarea sportivei pentru că nu au suficiente probe care să arate că este vorba de dopaj.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro