Secție ATI, abandonată de medicii și asistentele care lucrează în ea. Ce au descoperit rudele pacienților covid-19 din India VIDEO

Secție ATI, abandonată de medicii și asistentele care lucrează în ea. Ce au descoperit rudele pacienților covid-19 din India VIDEO
Situația cricită în India: o secție ATI, abandonată de medici și asistente

Situația continuă să fie critică în India în contextul pandemic. O secție ATI este acum descoperită, după ce a fost abandonată de medicii și asistentele care lucrează în ea. Ce descoperire au făcut rudele pacienților infectați cu COVID-19?

Secție ATI din India, abandonată de medici și asistente

Statisticile oficiale din India indică vești din ce în ce mai proaste. De la o zi la alta se strâng din ce în ce mai multe persoane infectate cu COVID-19. Din păcate, a fost depășit pragul de speriat de 21 de milioane de infectări dintr-o populație de 1,366 de miliarde (cifră evaluată în 2019).

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 4.000 de decese, iar îngrijorarea medicilor vine din dreptul cifrelor care în realitate ar fi cu mult mai mari. Confuzia se așterne pentru rudele pacienților infectați care sunt disperați de situația șocantă care arată o secție ATI complet descoperită de cadre medicale. Scenele văzute de aceștia la unul din spitalele din India arătau astfel: unitatea medicală complet abandonată de medici, asistente și paznici cu șase pacienți fără suflare înauntru.

Bărbat: ”Morţi, morţi. Toţi au fugit, nu e niciun medic aici, nu mai e nimeni, nici doctori, nici paznici.”
Bărbat: ”Cum se poate ca doctorii să-şi abandoneze aşa pacienţii? Sunt nişte criminali! Cum să lase totul baltă?”

  • Motivul: Realitatea era că specialiștilor li s-a ordonat să se ascundă din spitalul care nu mai putea trata niciun bolnav de COVID-19, pentru că se epuizase toată rezerva de oxigen.

„Se află în prima linie a pandemiei de Covid, dar sunt sufocate”

  • Sam Kiley, CNN: ”Spitale mici, ca acesta, reprezintă, de fapt, coloana vertebrală a sistemului de sănătate publică din India. Se află în prima linie a pandemiei de Covid, dar sunt sufocate, atât de numărul imens de pacienţi, cât şi de şocul emoţional.”

Amintim că în urmă cu câteva zile înainte rudele unui alt pacient decedat i-a atacat pe cei din unitatea medială din cauza disperării și a fricii resimțite. Ulterior, când s-a auzit că spitalul va rămâne fără oxigen le-a cerut ocoteală într-un mod agresiv tot cadrelor medicale.

  • Swati Rathore, director Spitalul Kriti: ”15 persoane au năvălit peste noi. Atunci le-am cerut medicilor şi personalului să se ascundă la etajul trei, până se calmează lucrurile, pentru că nu voiam să-i văd agresaţi şi loviţi.”

Cei mai mulți pacienți se sting din viață din cauza lisei cronice a exogenului pentru terapie, lucru pentru care sunt învinuite autoritățile locale și de la nivel central, dar de cele mai multe ori oamenii își varsă furia pe medici și asistenți.

  • Swati Rathore, director Spitalul Kriti: ”Vă rog să ne ajutaţi, să ne înţelegeţi, să ne iubiţi, să ne respectaţi, pentru că oricine poate fi pe un pat de la terapie intensivă, în orice moment al zilei. Aveţi nevoie de doctori pentru terapia cu oxigen. Dacă îi loviţi şi îi agresaţi, cine să mai aibă grijă de bolnavii voştri?”, conform hindustantimes.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI