Secretul succesului Simonei Halep, divulgat. Ce aruncă la gunoi, mereu, după ce pierde un meci

Secretul succesului Simonei Halep, divulgat. Ce aruncă la gunoi, mereu, după ce pierde un meci
Simona Halep nu a câștigat niciodată Australian Open. Finala din 2018 este cel mai bun rezultat al ei la Melbourne

Simona Halep a terminat sezonul pe locul 2 în clasamentul WTA și este cea mai constantă jucătoare din top 10. Sunt deja aproape șapte ani de când reușea să intre între între cele mai bune zece jucătoare ale lumii. Iar de atunci nu a mai părăsit această primă parte a clasamentului. Secretul Simonei Halep este legat de pregătirea excelentă pe care o face, dar și de respectarea cu sfințenie a unor superstiții. Printre acestea, cea mai importantă dintre ele este legtă de echipamentul purtat la înfrângeri. Pe care îl aruncă de fiecare dată, fără să stea pe gânduri. Așa s-a întâmplat și cu hainele pe care le-a purtat la eșecul cu Iga Swiatek, de la Roland Garros. Modelul a fost preluat de la Chris Evert, una dintre cele mai titrate jucătoare din istoria tenisului.

Cum a vrut Simona Halep să treacă peste eșecul cu Iga Swiatek, de la Roland Garros: „Am aruncat echipamentul direct la gunoi”

„Am tabieturi şi am şi superstiţii înainte de meciuri. Îmi aranjez geanta într-un anumit fel, încerc să îmi pun hainele aşa cum le pun în fiecare zi când am meci, păstrez totul la fel. Chris Evert, mi-a povestit Darren, după fiecare meci îşi arunca echipamentul. Îl desfăcea din pungă, juca cu el şi apoi îl arunca. Şi a câştigat enorm.

Eu echipamentele pe care le port atunci când pierd un meci urât le arunc direct. Aşa am făcut şi la Roland Garros. Echipamentul de anul ăsta l-am aruncat direct la gunoi. Pentru că te eliberezi cumva, ai senzaţia că dacă îl mai vezi îţi aduce aminte direct de meciul respectiv”, a povestit Simona Halep la Apropo TV.

Simona Halep nu a mai jucat de la începutul lunii octombrie, când era eliminată în turul 4 la Roland Garros, de Iga Swiatek. A decis să nu mai participe la ultimele competiții din 2020, pentru a face o pregătire cât mai bună pentru noul sezon. Dar infectarea cu noul coronavirus i-a dat planurile peste cap. Din fericire, jucătoarea de pe locul 2 WTA s-a vindecat destul de repede. Va începe noul sezon în Australia, dar nu va putea pleca spre Melbourne decât după Revelion. Organizatorii au vrut să îi aducă pe jucători încă din decembrie, dar autoritățile sanitare din statul Victoria s-au opus.