23 dec. 2022 | 21:38

Secretul stewardeselor din bagaje. Ce poartă la ele pentru fiecare zbor, puțini s-ar fi gândit

Diverse
Secretul stewardeselor din bagaje. Ce poartă la ele pentru fiecare zbor, puțini s-ar fi gândit
Mirajul meseriei de stewardesă

Meseria de stewardesă, deși pare una simplă, nu este deloc. Orele petrecute departe de casă, interacțiunea cu diferiți oameni, cu caractere diferite, necesită multă răbdare și anumite abilități. Pe lângă asta, stewardesele au și foarte multe bagaje. În cele ce urmează încercăm să deslușim secretul stewardeselor din bagaje. De fapt încercăm să răspundem la întrebarea „Ce poartă la ele pentru fiecare zbor?”. Răspunsul este unul la care puțini s-ar fi gândit.

Mirajul meseriei de stewardesă

Majoritatea fetelor, ceva mai mici, visează să ajungă stewardesă, poate și datorită dorinței inevitabile de a călători.

Dar, poate din necunoștință, sau chiar din inocență, aceste aspirante nu realizează că nu este o meseriei ușoară, totuși.

Pe lângă pregătirea de rigoare, o viitoare stewardesă trebuie să aibă și anumite abilități, pe lângă criteriul frumuseții. Așa se face că trierea viitoarelor angajate, în mai toate companiile aeriene, este una extrem de riguroasă și cu multe testări pe parcursul cursurilor de specializare și nu numai.

Pe lângă orele de pregătire și, ulterior, cele de zbor, o stewardesă poartă după ea și extrem de multe bagaje. De ce? te vei întreba.

Răspunsul, pare unul simplu, dar nu este chiar așa. De altfel, acesta este secretul stewardeselor. Un alt aspect este acela a ceea ce se regăsește în bagajul unei stewardese. Acesta este de fapt, secretul stewardeselor din bagaje, pe care toată lumea vrea să-l știe, iar recent s-a aflat despre ce este vorba.

Care este secretul stewardeselor din bagaje?

A avea o geantă pregătită face parte din fișa postului de stewardesă. Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează este că, din când în când, însoțitorii de bord sunt repartizați în ture de așteptare în aeroport.

Pentru că o companie aeriană nu poate aștepta pe nimeni, trebuie să existe întotdeauna un membru al echipajului gata să intervină și să preia frâiele.

Adesea, acest lucru înseamnă să stea în sala de așteptare a echipajului timp de patru până la șase ore, îmbrăcat în uniformă și gata să fie scos și plasat pe un zbor la un moment dat.

Acestea fiind spuse, o stewardesă trebuie să își facă bagajele cu haine potrivite pentru orice loc, de la Moscova la Mauritius.

Conținutul bagajului de mână de zi cu zi pentru o stewardesă este însă ceva mai puțin ciudat. Acestea sunt în mare parte depozitate cu lucruri obligatorii de care este nevoie în timpul zborului.

În timp ce cerințele variază ușor în funcție de fiecare companie aeriană, iată șapte dintre aceste obiecte obligatorii de transportat.

Vezi și: Trucul care te ajută să primești băuturi gratis în avion. Secretul a fost dezvăluit chiar de o stewardesă

1. Pașaportul

A fi stewardesă este una dintre singurele meserii din lume care necesită să ai pașaportul la îndemână în fiecare zi.

Considerați documentul un echivalent al unui act de identitate. Nu puteți intra în birou, sau, în acest caz, într-o aeronavă, fără el.

2. Licențe la zi

Mai mult decât un simplu chelner sau chelneriță în cer, îo stewardesă este instruită să se ocupe de mai multe proceduri de siguranță și urgențe medicale care ar putea apărea în timpul unui zbor.

Acestea fiind spuse, să aibă asupra lor licențe actualizate pentru a îndeplini astfel de sarcini este o necesitate. Dacă uită licența acasă, sau, mai rău, au asupra lor un document expirat, vor fi eliminați din zbor.

3. Manualul SEP

Manualul consistent de proceduri de siguranță și de urgență (SEP) oferă un ghid pas cu pas pentru fiecare scenariu posibil în timpul zborului, de la gestionarea urgențelor medicale grave la gestionarea turbulențelor bruște.

Multe companii aeriene importante și-au transferat manualele SEP pe iPad-uri, astfel încât acestea să poată fi actualizate cu ușurință în mod regulat. Astfel, rămân doar câteva exemplare fizice la bordul aeronavei.

4. Pantofi plați, ar putea fi secretul stewardeselor din bagaje?

Sunt șanse să nu fi observat că o stewardesă are întotdeauna două perechi de pantofi la ea, una pentru prezentare și cealaltă pentru serviciu.

Odată ce ușile se închid și avionul se împinge înapoi, membrii echipajului își schimbă, de obicei, cu o pereche de pantofi mai confortabili.

5. Tabard sau veston

Păstrând tema confortului, o stewardesă optează pentru a purta un tabard sau o vestă în locul unui sacou ajustat atunci când este în timpul serviciului. De obicei, se vor îmbrăca într-unul dintre ele înainte de a da startul serviciului de la bord.

6. Mănuși de cuptor

Responsabili de încălzirea meselor, precum și de scoaterea lor din cuptor și de așezarea lor pe tăvile de plastic, însoțitorii de bord folosesc mănuși de cuptor pentru a evita orice incident.

7. Pijamale, sunt secretul stewardeselor din bagaje

Atunci când lucrează pe zboruri mai lungi de șapte ore, timpii variază în funcție de compania aeriană, o stewardesă trebuie să își împacheteze pijamalele de echipaj emise de companie și să le scoată la iveală în timpul perioadei de odihnă obligatorii. Pe fiecare avion de cursă lungă, există un compartiment de odihnă ascuns pentru stewardese.

Ce mai poartă o stewardesă în bagaje pentru fiecare zbor?

Un membru al echipajului de cabină a explicat care sunt cele mai importante elemente pentru un zbor.

Însoțitoarea de zbor și-a împărtășit lista prin intermediul TikTok într-un videoclip care a fost vizualizat de peste 4.000 de ori.

Conform acesteia, unul dintre articole este o cremă hidratantă. În videoclip, însoțitoarea de bord a arătat o colecție de creme hidratante de toate formele și mărimile. O altă loțiune pe care o stewardesă  o consideră esențială este un SPF.

Cel de-al treilea element împachetat în bagajul ei de mână de la aeroport sunt tabletele de electroliți. Însoțitoarea de zbor are o trusă de prim ajutor personalizată care include plasturi, bandaje și alte medicamente.

Ea împachetează și o periuță de dinți, pastă de dinți, bomboane mentolate și un pieptene. Pentru că însoțitoarea de bord a prezentat lichide de diferite dimensiuni, cineva a avut o întrebare în comentarii, aceasta explicând că „Depinde de destinație. În cea mai mare parte, nu există nicio restricție privind lichidele.

Concluzie despre secretul stewardeselor din bagaje

Acum am aflat, în mare, care este secretul din bagajul purtat de o stewardesă în timpul zborului. Ne face asta mai inteligenți, poate, de ce nu. Dar, indiferent de situație, este bine să ai într-un avion o stewardesă extrem de bine pregătită, în caz de nevoie.

Parteneri
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Redactia.ro
Mihai Trăistariu, reacție dură după ce Eurovision-ul a fost câștigat de non-binar-ul Nemo! „E o cerșeală de voturi”
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Pleacă de la PRO TV după 30 de ani! A făcut-o când nimeni nu se aștepta
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Se pregătesc armele nucleare. O țară NATO zdruncină toată Europa: Pe timp de război, aceasta este o...
Capital.ro
Schimbare importantă pentru transportul din Capitală! Anunţul STB
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ALERTĂ alimentară! PRODUS contaminat în MEGA IMAGE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro