Brioșe de post cu spanac, rețeta perfectă pentru weekend. Cât de simplu se prepară totul

Brioșe de post cu spanac, rețeta perfectă pentru weekend. Cât de simplu se prepară totul
Rețetă de brioșe cu spanac. Ce ingredient nu trebuie să îți lipsească?

Este foarte simplu să treci peste această perioadă de post. Există multe rețete care pot fi adaptate noilor reguli alimentare din această perioadă. Dacă vrei o gustare sau un mic dejun sănătos, ai mai jos toți pașii de care ai nevoie pentru un deliciu ce va fi cu siguranță pe placul familiei tale. Cum să le prepari simplu și rapid? Nu ai nevoie de multe ingrediente, trebuie doar să fii atentă la cantitățile folosite. Poți să le pregătești alături de copiii tăi.

Rețetă de brioșe de post: pune în compoziție spanac

Postul Paștelui este unul din cele mai grele pentru că este și cel mai lung. Nu trebuie să îți faci griji pentru mesele de zi cu zi pentru că există multe alternative ale preparatelor iubite de tine, dar fără alimentele de origine animală.

Dacă te-ai trezit că nu mai știi ce să mănânci la micul dejun ori la o gustare de prânz, brioșele cu legume sunt cea mai bună opțiune.

Poți să le servești și oaspeților tăi pe care cu siguranță îi vei surprinde. Rețetele vegetariene sunt delicioase, iar în această formă îi vei convinge și pe cei mici să le guste, mai ales dacă îi implici și pe ei la gătitul lor.

Trebuie să ții cont să ții semințele de in în puțină apă înainte. Ele vor înlocui magnific ouăle pe care nu le poți pune în compoziție în timpul postului.

  • Ingrediente

– 2 linguri de pudră de semințe de in
– 2 căni și jumătate de făină integrală;
– o lingură de praf de copt
– o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
– o linguriță de ierburi italienești uscate
– 2 cepe tăiate fin
– 2 linguri de usturoi pisat
– 2 mâini de spanac proaspăt
– 3/4 apă
– 100 ml de ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare

Amestecă pudra de semințe de in cu apă și pune-o deoparte. Combină într-un vas mare făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și ierburile și amestecă totul foarte bine până ce toate ingredientele se omogenizează.

Adaugă ceapa, usturoiul și spanacul și amestecă bine din nou. Adaugă mixul din semințe de in la toate acestea, apoi pune apă, ulei de măsline și amestecă până ce vei obține un aluat omogen.

Pregătește cu grijă formele de brioșe și pune în fiecare puțină foaie de copt. Răstoarnă aluatul cu atenție și lasă totul la cuptor preț de 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Poți presăra deasupra puțin piper și susan negru. Poți să le servești calde sau reci.