Secretul sarmalelor fragede și delicioase. Ingredientul care le face să ți se topească în gură

Secretul sarmalelor fragede și delicioase. Ingredientul care le face să ți se topească în gură
Cum să faci cele mai gustoase sarmale?

Majoritatea gospodinelor își fac acum planul pentru bucatele care vor fi puse pe masa de Sărbători. Românii așteaptă cu nerăbdare mai ales sarmalele care sunt nelipsite de Crăciun. Cu toate că multe doamne le gătesc deja de ani buni, unele nu știu secretul pentru a le face gustoase și zemoase. Respectă pașii de mai jos și vei avea un preparat cu care să te lauzi în fața invitaților tăi.

Truc pentru sarmale: cum să le faci fragede și gustoase?

Cu siguranță românii abia așteaptă sarmalele de pe masa de Sărbători. Cele mai multe gospodine fac diverse feluri de mâncare, dar invitații așteaptă mai ales vedeta meselor. Bucătăresele cu experiență le pregătesc deja de ani buni, dar cu toate astea unele nu știu să le gătească fragede și zemoase.

Carnea nu trebuie să se strângă în interiorul foilor de varză sau să iasă prea tare. Chefii au adus acum câteva trucuri care te vor ajuta să pui pe masă celor dragi cele mai bune sarmale.

Gospodinele întâmpină mereu o problemă în privința amestecului de carne folosit. Câteva dintre ele folosesc în compoziție carne de vită cu carne de porc în măsuri egale, iar altele pun în interior carne tocată de oaie, pasăre sau doar de porc. De asemenea, în unele zone din Deltă se fac sarmale și din carne de pește.

Află că indiferent de alegerea ta este nevoie să adaugi cartofi rași pe răzătoarea mică și storși de zeamă pentru un plus de aromă, dar și pentru ca bucățile de sarmale să fie fragede și pufoase. Mai mult decât atât, în câteva rețete vei găsi și vin alb sau apă minerală pusă în compoziție pentru ca ele să iasă mai zemoase.

Alte secrete pentru sarmale perfecte

Adaugă ou în compoziție: în amestecul de carne, orez și legume trebuie să pui și un ou care să lege mai bine ingredientele. Este recomandat să îl bați puțin înainte să îi adaugi în interior.

Orez și ceapă: nu adăuga prea mult orez sau ceapă în sarmalele tale pentru ca gustul final să fie echilibrat. Este indicat să pui o cană mică cu orez la un kilogram de carne. De asemenea, tot la o asemenea cantitate de carne nu trebuie să pui mai mult de două sau trei cepe.

Bucătarii cunoscuți le prepară și cu un morcov în interior pentru a le scoate dulceața în prim-plan. Nu uita să le fierbi în apă amestecată cu suc de roșii făcut în casă.

Urmăriți Playtech.ro și pe