Toți românii adoră sarmalele, iar cei mai mulți așteaptă sărbătorile de iarnă doar pentru acestea. Ele sunt nelipsite de pe mesele festive din sezonul rece. Toate gospodinele le gătesc acasă, dar puține știu câteva trucuri ce le vor ajuta să aibă un preparat fabulos. Bucătarii profesioniști pun două linguri cu smântână în apa în care le fierb. Care este motivul pentru care trebuie să procedezi și tu așa?
Cu siguranță cei mai mulți români așteaptă sărbătorile de iarnă și pentru a degusta o porție delicioasă de sarmale. Acestea se fac puțin diferit în funcție de zonă, dar cu toate astea trucurile pentru prepararea lor rămân valabile indiferent de ingredientele alese. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun.
Sărbătoarea se apropie cu pași repezi, iar gospodinele încearcă să găsească rețete și modalități care mai de care mai speciale pentru cei dragi. Preparatul se numără printre vedetele mesei de Crăciun, așa că trebuie făcut ca la carte. Există un truc pe care puține gospodine îl știu.
Mai exact, bucătarii profesioniști adaugă două linguri de smântână la fiert. În modul acesta sarmalele vor fi mai gustoase și pufoase. De asemenea, o altă metodă specială pentru prepararea lor este să adaugi zeamă de varză în oală alături de sos de roșii făcut în casă și puțină apă.
– 1 kilogram de carne de porc tocată
– 100 grame de orez
– 150 ml de apă
– 1 ceapă
– 100 ml suc de roșii
– piper, cimbru, o foaie de dafin (nu este nevoie să adaugi sare în compoziție dacă folosești varză murată)
– 2 verze acre