29 dec. 2020 | 12:47

Secretul salatei de icre. Cum o faci bună și ușoară, pentru Revelion. Așa nu se taie

Utile
Secretul salatei de icre. Cum o faci bună și ușoară, pentru Revelion. Așa nu se taie
Rețetă pentru salată de icre

Salata de icre e nelipsită de pe masa sărbătorilor, mai cu seamă că tradiția arată că vei vedea ce înseamnă norocul dacă mănânci preparate de pește în special de Revelion. Cum să prepari cea mai bună salată? Secretul pentru a nu se tăia.

Cum să prepari cea mai bună rețetă de salată de icre?

Tradiția spune că vom avea parte de noroc în anul următor dacă mâncăm produse din pește la masa dintre ani și că vom înota printre necazuri așa cum înoată peștele în apă. Dincolo de tradiție, o tartină cu icre arată splendid pe platoul prim al mesei și întregește tot peisajul. Acesta vine să echilibreze masa și aduce o notă de acrișor lângă preparatele de porc tradiționale și veșnicele ouă umplute pe care le prepară multe dintre gospodine.

Peștele conține proteine ușor de digerat, e bogat în acizi grași esențiali Omega-3, vitamine A, D, E, B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu. Dacă nu iubești icrele, poți prepara felul 2 pește la cuptor, pe grătar sau chiar feluri principale precum ciorbe de pește, astfel depășești puțin meniul standard de sărbători unde lumea preferă la felul 1 ciorba de burtă și la al doilea sarmale sau friptură.

Trucuri

Trucul pentru ca salata să nu se taie este chiar primul pas al procesului de preparare – amstecă-le 1-2 minute fără ulei, iar atunci când pojghița care învelește bobițele e spartă icrele vor absorbi mai bine uleiul. Adaugă încet ulei, astfel nu e nevoie să mai pui miez de pâine sau pâine înmuiată în lapte așa cum preferă să facă unii oameni. De asemenea, un alt truc pentru aromă este să pui puțină zeamă de lămâie în timp ce le faci, dar și 1-2 linguri de apă minerală. Asta le va face pufoase și aerate.

Daca aveti icre proaspete: trebuie separate de mebrana care le uneste (se dau prin sita cu gauri mari) si apoi se sareaza din abundenta. Se aseaza in recipient inchis si se dau la frigider unde rezista si 2-3 luni. Le puteti prepara si imediat daca nu mai puteti de pofta. Acestea sunt mult mai delicioase și aromate, mai ales cu bucăți de ceapă înauntru și cu lămâie și măsline negre. Se servesc imediat ce se prepară și nu se lasă mai mult de 2-3 zile la frigider.

Ingrediente
100 g icre sarate
2 felii medii paine (doar miezul)
350 ml ulei de floarea soarelui
100 – 150 ml apa minerala (carbogazoasa)
1 ceapa mica tocata fin
zeama de lamaie (Sursa: savoriurbane.ro)

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro