12 nov. 2020 | 09:49

Secretul rușinos al lui Nicolae Ceaușescu. Dictatorul l-ar fi asasinat pe cel care a ajuns să afle ce i s-a întâmplat

Monden
Secretul rușinos al lui Nicolae Ceaușescu. Dictatorul l-ar fi asasinat pe cel care a ajuns să afle ce i s-a întâmplat
Care era marele secret al lui Nicolae Ceausescu

S-a aflat secretul rușinos al lui Nicolae Ceaușescu. Fostul dictatorul l-ar fi asasinat pe cel care a ajuns la el. Este vorba despre o experiența homosexuală pe care Nicolae Ceauşescu ar fi trăit-o în închisoare. Despre acest amănunt extrem de delicat ştiau şi vorbeau doar tovarăşii din garda veche a fostului PCR, aceia care stătuseră prin puşcăriile regimului regalist.

Nicolae Ceuașescu s-ar fi iubit cu un coleg de celulă în timp ce era încarcerat la Doftana. Un coleg care a aflat cele întâmplate a murit în condiții suspecte

Tânăr ilegalist comunist, Nicolae Ceauşescu a stat închis la închisoarea Doftana, Telega, Prahova, la doar 18 ani, în perioada august 1936 – decembrie 1938. Aici erau încarcerați deținuții politici în perioada 1895-1960. Astfel, în timpul detenției de la Doftana, Nicolae Ceaușescu ar fi trăit prima lui experiență sexuală alături de Şmil Marcovici, un evreu în vârstă de 43 de ani, coleg de detenție.

Episodul homosexual este amintit în cartea „Ucenicul Partidului“, primul volum din trilogia „Viaţa lui Ceauşescu”, editat în 2012 de Editura Adevărul Holding sub coordonarea Laviniei Betea. Soarta a făcut ca viaţa lui Şmil Marcovici să se termine la doar 47 de ani, sub dărâmăturile închisorii Doftana, la cutremurul din 8 noiembrie 1940, de 7,4 grade pe Scara Richter, aceasta fiind atunci cea mai groaznică mişcare seismică vrânceană înregistrată în ultimele două secole.

Chivu Stoica, fost premier al Romaniei, a murit in conditii suspecte

Chivu Stoica, fost premier al Romaniei, a murit in conditii suspecte

Cu cine ar fi avut Nicolae Ceaușescu relații interzise în închisoare

Chivu Stoica, unul dintre locotenenţii lui Gheorghiu Dej, a scris despre acest episod: Tot la Doftana, din procesul Anei Pauker, a fost şi un tovarăş, Marcovici, membru al Biroului Politic şi secretar al Comitetului Central. Un om vechi în partid şi în mişcarea revoluţionară. El a avut o comportare bună tot timpul cât a fost teroare şi regimul de distrugere la Doftana, dar după cucerirea regimului (politic pentru deţinuţi – n.n.), nu participa la viaţa de partid… – am găsit cu cale să-i dăm pe cineva pentru a-i curăţa celula şi a-i face ordine.

Cu acest scop am însărcinat pe un tovarăş, al cărui nume nu-l mai reţin, croitor parcă era de meserie (n.r. Ceaușescu era, de fapt, cizmar). După puţin timp am aflat că a fost văzut de alţi tovarăşi, fiind vizeta de la puşcărie deschisă puţin, că practica perversităţi. Marcovici obişnuia să aibă relaţii îndeosebi cu tovarăşii tineri, printre care Anghel, Sor și alţii. Ei bine, în textul original, acest cuvânt, alţii, era subliniat. Vechii tovarăşi ştiau a citi printre rânduri şi înţelegeau la cine anume face referire”, se arată în cartea Uncenicul Partidului.

Premierul României ”ar fi fost sinucis” pentru că știa prea multe

În plus, zvonurile despre episodul homosexual al tovarăşului Ceauşescu au ajuns și la urechile lui Chivu Stoica, premier al României între 1955 şi 1961, astfel că acesta s-a sinucis, sinuciderea despre care unel voci susțin că a fost de fapt o crimă.

În februarie 1975, Cartierul Primăverii din București a fost zguduit de un foc de armă. Chivu Stoica s-a sinucis, informa comunicatul oficial, numai că apropiații fostului premier au avansat însă ideea ”că a fost sinucis”.

Alexandru Bârlădeanu ar fi știut și el de episodul homosexual al lui Nicolae Ceaușescu

Aceleași guri susțin că Nicolae Ceauşescu nu a uitat niciodată că fostul lui camarad de arme îi cunoştea secretul, astfel că a avut o dispută aprinsă cu Chivu Stoica, legat chiar de subiectul rușinos petrecut la Doftna. Pentru a se asigura că informaţiile nu vor deveni publice, Nicolae Ceauşescu ar fi aranjat ca Chivu Stoia ”să fie sinucis”.

După 1990, un alt comunist, respectiv Alexandru Bârlădeanu, confirma teoria într-un interviu publicat de istoricul Lavinia Betea în volumul ”Alexandru Bârlădeanu despre Dej, Ceauşescu şi Iliescu”.

De ce nu a acceptat niciodată Nicolae Ceaușescu camere cu doar două paturi în căminele studențești

Experienţa homosexuală l-ar fi urmărit toată viața pe Ceauşescu. Acesta a devenit extrem de dependent de partenera lui de viață, Lenuţa Petrescu, cea care de altfel l-a și inițiat în plăcerile amorului heterosexual.

Astfel s-ar putea explica, printre altele, de ce fostul dictator nu a acceptat niciodată ca în complexurile studenţeşti să existe camere cu doar două paturi. Toate camerele trebuiau să aibă minim trei paturi.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
O nouă categorie de români care va plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro