Ce înălțime a avut Nicolae Ceaușescu. Amănuntele pe care nu le știau românii despre dictator

Ce înălțime a avut Nicolae Ceaușescu. Amănuntele pe care nu le știau românii despre dictator
Amănunte despre dictator pe care nu le știau românii

Nicolae Ceaușescu a fost unul dintre cei mai controversați lideri ai României. Personalitatea dezvoltată de acesta și obsesia lui pentru propria imagine, au făcut ca evenimentele istorice din acea perioadă să rămână de multe niște mistere. Cât de înalt era de fapt, ”Marele conducător”.

Amănunte neștiute despre Nicolae Ceaușescu

După Revoluție, ziua de naștere a dictatorului a devenit un mister. În timpul dictaturii sale, aniversarea lui Ceaușescu era sărbătorită în 26 ianuarie. Însă, după decembrie 89, o intrare din Registrul Stării Civile, care se afla la muzeul din Scornicești înainte de 1989, arată că adevărata dată la care s-a născut ar fi, de fapt, 23 ianuarie 1918.

Ceaușescu a fost al treilea din cei zece copii ai familiei. Părinții lui, Lixandra și Andruță, erau oameni simpli de la țară, care abia se descurcau cu banii. Tatăl celui care urma să fie dictator, Andruță, deținea câteva oi ți trei hectare de pământ. Pentru a aduce un ban în plus în casă, se mai ocupa și de croitorie. Cu toate acestea, potrivit mărturiilor preotului din Scornicești, tată lui Nicolae Ceaușescu era un om necinstit, un alcoolic care fura și sărea la bătaie cu fiecare ocazie:  „Nu se interesa de copiii lui; fura, bea, sărea la bătaie și înjura…”.

Conducătorul României Socialiste s-a prăbușit cu avionul

În 1957, pe data de 5 noiembrie, dictatorul se afla în drum spre Moscova, acolo unde se aniversa Marea Revoluție Socialistă din Octombrie, la bordul unui avion IL 14, ca parte a unei delegații a Partidului Muncitoresc Român. Din pricina unei erori de pilotaj, aeronava s-a prăbușit la aterizare pe Aeroportul Vnukovo.

În urma accidentului, ministrul de externe Grigore Preoteasa și alți trei membri ai echipajului au murit. Secretarul de stat al Comitetului Central al PMR, Nicolae Ceaușescu, a supraviețuit suferind doar câteva traumatisme la gamba stânga și câteva zgârieturi pe faţă.

Ce înălțime avea dictatorul
Ce înălțime avea dictatorul

Ce înălțime avea ”Marele conducător” a României Socialiste

Potrivit Stiridinlume.ro,  dictatorul Nicolae Ceaușescu și Napoleon Bonaparte ar fi avut ceva în comun. Cei doi conducători, despărțiți de câteva sute de ani și mii de kilometri, ar fi avut aceeași înălțime, adică, un metru și 68 de centimetri. S-ar părea că și Iosif Stalin era cam la același ”nivel” cu ei. Pe de altă parte, Nicolae Ceaușescu a fost mai înalt decât Lenin, care avea o ”înălțime” de un metru și 65 de centimetri, în timp ce Adolf Hitler ”s-a ridicat” la nivelul de un metru și 75 de centimetri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI