Secretul poreclei lui Adrian Năstase. De ce i se zice ”Bombonel”, de fapt

Secretul poreclei lui Adrian Năstase. De ce i se zice ”Bombonel”, de fapt
Poreclele celebre ale fostului politician

Adrian Năstase, în toată cariera sa politică, a fost unul din personajele controversate ale României. A avut o evoluție fuminantă în politică, totul culminând cu mandatul de premier al României între decembrie 2000 și decembrie 2004. Printre multele lucruri spuse și scrise despre politician, sunt și celebrele sale porecle, „Bombonel” și „Năstse – 7 case”.

Scurt istoric despre cariera politică lui Adrian Năstase

Acum ajuns la 71 de ani, Adrian Năstase înainte de 1989 a fost jurist la Institutul de Cercetări Judiciare al Academiei Române. Viitorul politician de carieră fusese și reprezentant al regimului Ceaușescu în „instituțiile internaționale care se ocupau de drepturile omului”.

Într-una din biografiile sale, publicată în 2004, se menționează că a avut această funcție „într-o perioadă în care drepturile omului au fost încălcate în mod sistematic în România”. În ultimul an de guvernare comunistă, a fost membru al delegației comuniste românești la Festivalul Internațional de Tineret din Phenian, Coreea de Nord.

În 1985, s-a căsătorit cu actuala sa soție, Dana Năstase, fiica ministrului comunist Angelo Miculescu, cu care are 2 copii. Și-a început cariera politică postrevoluțională ca deputat în Parlamentul României pentru FSN. A fost reales consecutiv în numele PSD sub diferitele titluri pe care partidul le deținea în acea perioadă.

Cele mai importante funcții ale sale au fost cele de ministru al afacerilor externe, președinte al Camerei Deputaților, prim-ministru al României. Marele său eșec politic a fost pierderea alegerilor prezidențiale din 2004 împotriva lui Traian Băsescu în turul doi. După această înfrângere a fost înlocuit cu Mircea Geoană în fruntea PSD

Începând cu 2005 a fost pus sub anchetă DNA pentru diverse acuzații de corupție. În iunie 2012 a fost trimis pentru 2 ani la închisoare în dosarul cunoscut sub numele de Trofeul Calitățiilor. Auzind acest lucru, a avut o tentativă de sinucidere. El a fost eliberat condiționat în martie 2013, doar pentru a fi reîncarcerat după o nouă condamnare în dosarul Zambaccian.

Poreclele celebre ale fostului politician

Porecla care i-a adus notorietate lui Adrian Năstase, în afară de cariera politică, a fost „Bombonel”. În primă fază atribuită politicianului Vadim Tudor, despre care spunea că el i-ar fi dat-o, Năstase avea să facă lumină în acest caz. Invitat la Denise Rifai, Adrian Năstase a fost întrebat despre acest lucru, fostul politician declarând:

„În primul rând, ea nu a apărut prin Vadim. A apărut în perioada 92-96 și nu era legată de Vadim. A fost construită altfel. Bănuiesc că cei care mi-au spus așa, m-au văzut mai delicat, mai bun, mai blând, mai gentil și din cauza asta mi-au spus așa.

Alții, pe de altă parte, au spus că sunt foarte dur, că eram dictator, și tot felul de alte porecle…Îi rog să se hotărască”, a răspuns ironic, Adrian Năstase.

Cea de a doua poreclă, care avea strictă legătură cu averea sa, era „Năstase – 7 case”, lucru despre care fostul politician de carieră a discutat tot în emisiunea jurnalistei Denise Rifai.

„A fost o poveste care la un moment dat a fost construită pentru a face un adevărat cor media în perioada în care trebuia să fiu condamnat și trebuia să mi se găsească o mulțime de puncte slabe, care să contrabalanseze niște dosare care erau foarte sărace și care aveau o finalitate politică.”, a precizat Adrian Năstase despre cea de-a doua poreclă a sa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI