„Dezastrul” adus de Traian Băsescu pentru televiziunea Realitatea. Ce vorbe au adus o amendă usturătoare

„Dezastrul” adus de Traian Băsescu pentru televiziunea Realitatea. Ce vorbe au adus o amendă usturătoare
"Dezastrul” adus de Traian Băsescu pentru televiziunea Realitatea. Ce vorbe au adus o amendă usturătoare. Sursa foto: realitatea.net

Realitatea Plus a fost amendată din nou de Consiliul Național al Audiovizualului. Postul TV de televiziune a primit 10.000 de lei amendă, pentru mai multe afirmații despre romi ale lui Oreste Teodorescu și ale lui Traian Băsescu.

„Dezastrul” adus de Traian Băsescu pentru Realitatea Plus. CNA a sancționat televiziunea cu  amendă usturătoare

Realitatea Plus a primit 10000 de lei amendă după ce Oreste Teodorescu și Traian Băsescu au făcut afirmații nelalocul lor despre romi, scrie paginademedia.ro. Propunerea amenzii a fost făcută de Orsolya Borsos și a mai fost votată de Nicolae Bălașa, Radu Herjeu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat și Gabriel Tufeanu.

Amenda a venit din cauza a două ediții, de la începutul lunii mai, din 100% și Jocuri de Putere.

Oreste Teodorescu a avut și el partea lui de vină pentru amenda primită de la CNA
Oreste Teodorescu a avut și el partea lui de vină pentru amenda primită de la CNA. Sursa foto: Youtube

Oreste Teodorescu și Laurențiu Botin, la Jocuri de Putere:

”Am vorbit până acuma și am văzut ce a însemnat ingerința iredentismului maghiar în politica națională a României, dar nu pot să trec cu vederea că aproape în același timp se întâmplă un alt desfășurător de forțe ostile stării de siguranță cetățenești. Și mă refer la reprezentanții altei comunități de români de etnie țigănească… pentru că eu nu pot să-i numesc de etnie rromă…”

– „Până când a hotărât domnul Adrian Năstase să numească comunitatea de țigani din România comunitate rromă, în istoria acestui popor, conaționalii noștri au fost numiți întotdeauna țigani de la nemțescul ”Zigeuner”. Francezii îi numesc pe țigani ”boemieni”, spaniolii îi numesc ”gipsy”, nemții ”Zigeuner”…”

Comunitățile de bombardieri au zădărnicit combaterea bolilor

– „Prea multă tevatură în zona comunităților de bombardieri care, într-un nod ciudat și de neînțeles pentru o minte rațională, au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a zădărnici și combaterea bolilor, și starea de carantină, și starea de autoizolare și, practic, vedem cum o altă minoritate sfidează un popor întreg”

– „Nu am fost și nu sunt în general un simpatizant al fostului președinte Traian Băsescu, dar sunt absolut 100% de acord cu tot ceea ce a spus zilele trecite, aici, la Realitatea Plus, despre cum statul român este mult, mult, mult prea indulgent cu această comunitate”

– Uite… chiar dacă dorește… uite, aș fi foarte curios de la domnul Ciprian Necula care-și permite să se adreseze mie, indirect, folosind niște epitete care nu-i fac cinste… eu l-am apreciat pe domnul Ciprian Necula… mi s-a părut că e un țigan răsărit… Da nu e…

– De ce sunt tolerate clanurile interlope țigănești în România

Laurențiu Botin: „Doamne-ferește să spui ceva despre o parte a unei minorități care se ocupă doar cu asta… cu prostituție, cu furat, cu cerșit, cu cărat copii la exploatat… Doamne-ferește!… Doamne-ferește!…”

În emisiunea 100%, Băsescu a făcut mai multe afirmații fără ca moderatorul Claudiu Popa să aibă vreo reacție. Pe alocuri, moderatorul chiar l-a aprobat:

Traian Băsescu: „Grupările de țigani trebuie să înțeleagă că nu pot fi tolerați cu modul lor de viață.

Această minoritate a făcut o imagine deplorabilă poporului român. Ori este timpul s-o spunem… și până la urmă trebuie să renunțăm și la această fantasmagorică denumire de rromi. Ei sunt țigani! Asta este etnia despre care vorbim.”

Claudiu Popa: „De acord”

Traian Băsescu: „Dar este și această categorie care, în general, provine din rândul țiganilor nomazi, care nu este capabilă, ea însăși, de integrare, care a rămas tot cu staborul să se judece sau să-și tranșeze lucrurile între ei și nu prin judecători și procurori și care, acum, s-a retras acasă pentru că s-a introdus izolarea asta în toată Europa.”

Claudiu Popa: Da”.

Realitatea Plus a mai luat o amendă de la CNA, săptămâna trecută. Postul TV a fost amendat cu 5.000 de lei din cauza unei ediți a emisiuni Jocuri de Putere și o emisiune specială cu Dan Puric, făcută de Paște.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI