03 aug. 2022 | 10:07

Secretul piureului de cartofi fără cocoloașe. Cât timp trebuie să-i fierbi, de fapt

Diverse
Secretul piureului de cartofi fără cocoloașe. Cât timp trebuie să-i fierbi, de fapt
Cum prepari cel mai bun piure de cartofi. Ce trebuie să faci, de fapt, astfel încât compoziția să nu prezinte cocoloașe.

Să prepari piure de cartofi poate fi floare la ureche pentru multe gospodine. S-ar putea să ai nevoie de câteva sfaturi, în schimb, pentru a găti cea mai bună astfel de garnitură pentru mâncare. Atunci când lucrezi în bucătărie cu cartofi, sare, unt și smântână, lucrurile mărunte contează. Detaliile fac, într-adevăr, diferența. Află cum poți găti piureul de cartofi fără să prezinte cocoloașe și cât trebuie să fierbi cartofii, de fapt.

Spune adio cocoloașelor din piure

Secretele celui mai bun piure de cartofi. Când vine vorba despre mâncarea de cartofi, în general, trebuie să ținem cont de o regulă de bază în bucătărie. Mai multă apă înseamnă mai mult lichid, adică mai puțină aromă la final. Acesta este principiul în funcție de care trebuie preparați cartofii, în primul rând. Inclusiv sub formă de piure.

Dacă tăiem cartofii mărunt, atunci când îi punem la fiert apa poate pătrunde cu mai multă ușurință în miezul lor. Astfel, în final, cartofii ajung să își piardă din aroma naturală. Bucătarii recomandă ca legumele să fie fierte cu tot cu coajă. Și abia după ce au fiert bucățile mari de cartofi, îndepărtăm coaja.

Când vorbim despre fierberea cartofilor, trebuie să respectăm un pas important. Cartofii, chiar dacă sunt tăiați în bucăți mari (desigur, nu exagerat de mari), trebuie lăsați la fiert maximum 25 de minute, potrivit Hendi.ro. În niciun caz, mai mult. Dacă timpul de fierbere depășește această limită, bucăți din cartofi se vor desprinde și se vor transforma în cocoloașe.

Secrete pentru cel mai bun piure de cartofi

Niciodată nu trebuie să lăsăm cartofii să se răcească înainte de a prepara piure. Asta, bineînțeles, dacă vrem să ne bucurăm de o textură cu adevărat cremoasă. Imediat ce au fost fierți și scurși, cartofii trebuie pasați pentru piure. În tot acest timp, evitați să adăugați în cartofi lichide, precum lapte.

Dacă vreți să aromați mai mult piureul, este indicat să adăugați grăsime, pe măsură ce pasați cartofii. Acest truc va ajuta textura cartofului să rămână fermă. De asemenea, nu încercați să zdrobiți cartofii cu mixerul din prima. Bucătarii recomandă ca legumele să fie pasate mai întâi cu zdrobitorul. Abia apoi, dacă insistăm, putem să îi amestecăm cu mixerul de mână.

Citește și: Secretul celui mai bun piure de cartofi. Cum îl face Chef Florin Dumitrescu să iasă pufos

Nu în ultimul rând, dacă vă place să preparați piure cu smântână, evitați să o adăugați în compoziție după ce pasați cartofii. Se recomandă ca, în timp ce fierbeți cartofii, să adăugați în oală și smântâna. Fierberea acestui produs la foc mic, alături de cartofi, va infuza aroma direct în lichidul în care fierb legumele.