Leandrul este una dintre cele mai frumoase plante pe care le poți avea în grădină, apartament sau pe balcon. Dar știi secretul pentru un leandru plin de flori până la toamnă? Acesta este un secret pe care doar cei mai pricepuți grădinari îl știu. Trucul este simplu și la îndemâna tuturor.
Leandrul are nevoie de cel puțin 5-7 ore de soare pe zi, așa că trebuie să îi oferi cât mai mult soare ca să aibă cele mai bune condiții pentru a forma bobocii de floare.
Vezi și: Curiozități despre bujori. Erau florile bogaților în trecut, detalii care te vor surprinde
Pentru buna dezvoltare a leandrului, trebuie să îi oferi un ghiveci cât mai mare astfel încât să își poată întinde rădăcinile cât mai mult. Această plantă își formează un sistem radicular ca o rețea, așa că are nevoie de mult spațiu pentru a se dezvolta și a putea susține o înflorire cât mai bogată.
Un alt aspect important este tunderea. Dacă nu o faci în toamnă, atunci este foarte important să o faci primăvara devreme și să ții cont că în momentul în care inflorescența își termină înflorirea, să elimini tija completă pe care sunt susținute flori cât mai aproape de la bază, astfel încât să permiți celorlalți lăstari să înflorească.
Dacă nu formează acei lăstari, îndepărtează prima pereche de frunze și apoi vei vedea cum pornesc cel puțin trei lăstari care vor face flori.
Când vrei să obții un leandru frumos și sănătos, cu multe flori, trebuie să ai în vedere că preferă întotdeauna un îngrășământ granulat, cu eliberare lentă a nutrițienților.
Dacă administrezi un îngrășământ lichid, într-o primă fază substanțele minerale vor fi absorbite, apoi vor fi reținute de către sol. În mare parte, substanțele nu vor ajunge la plantă, motiv pentru care îngrășământul granulat cu eliberare lentă este cel mai indicat.
Atunci când uzi planta, acesta mai eliberează nutrienți care vor ajunge la rădăcini.
Când vrei ca leandrul tău să facă multe flori, trebuie să știi că această plantă nu trebuie udată des.
Dacă ai o plantă tânără, adminstrează-i mai multe udări, iar dacă planta este matură, udările ar trebui reduse. La o plantă tânără, adică de exemplu cu o dimensiune de 30-40 de cm înălțime, udarea se face o dată pe săptămână, fiind plante care suportă foarte bine uscăciunea și curenții de aer.
Leandrul iubește aerul salin, de aceea îl vei găsi mereu în aceste zone. Rezistă foarte bine la secetă odată ce a ajuns la maturitate, așa că nu ar trebui să uzi prea des.