16 mai 2023 | 14:43

Curiozități despre bujori. Erau florile bogaților în trecut, detalii care te vor surprinde

Utile
Curiozități despre bujori. Erau florile bogaților în trecut, detalii care te vor surprinde

Datorită combinației impresionante de culori, aspectului luxuriant și seducător, bujorii au câștigat inimile multor oameni. Dacă încă nu ești  obsedat de bujori, îți promitem că acest articol te poate schimba foarte mult. Poate că după ce ai aflat multe noi despre bujori îi vei îndrăgi foarte tare. Iată așadar câteva curiozități despre bujori, precum și de ce erau considerați florile bogaților.

Curiozități despre bujori. De ce erau considerați florile bogaților

Bujorii sunt flori frumoase și populare, cunoscute pentru petalele lor mari, parfumul intens și culorile vii. Au fost considerați simboluri ale fericirii, iubirii și prosperității încă din Antichitate. Aceștia erau foarte apreciați de greci și romani, care îi foloseau pentru decorarea caselor și grădinilor.

Numele  bujorului își are rădăcinile în mitologia greacă. Este numit după Paeon, care a fost un discipol al zeului medicinei grecești. În mitologia greacă, Paeon era medicul zeilor care l-a înfuriat pe profesorul său Asclepius după ce a extras un lichid lăptos din rădăcina unui bujor care l-a vindecat pe Pluto. Asclepius era zeul medicinei și vindecării. El l-a amenințat că îl va ucide pe Paeon din gelozie pentru că își depășea în știința profesorul. Zeus l-a salvat transformându-l într-o floare frumoasă, bujorul.

Mituri despre bujor

Un alt mit leagă numele Bujor de o nimfă pe nume Paeonia a cărei frumusețe a atras atenția lui Apollo. Din ciudă, Afrodita a transformat-o într-un bujor. Această legendă este probabil cea care a dus la semnificația florii de ghinion în epoca victoriană.

Este vorba despre originea mitologică a bujorilor, iar acum vom prezenta câteva fapte interesante. De exemplu, aceste flori se remarcă prin proprietățile lor vindecătoare. Studiile au arătat că pot crește sistemul imunitar și starea de spirit. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru a trata inflamația și durerea. De fapt, bujorii te vor ajuta să te desprinzi de grijile cotidiene și să te reîncarci cu noi forțe.

Vezi și De ce ar trebui să ții o vază cu bujori în camera în care dormi. Efectul surprinzător pe care îl au aceste plante

Istoria bujorului

S-a raportat că bujorii datează din anul 1000 î.Hr. în grădinile Chinei și, până în secolul al VIII-lea, au ajuns în Japonia, care sunt producători majori de bujor. În lumea de Est, bujorii erau folosiți în principal pentru proprietățile lor medicinale. Rădăcinile și semințele bujorului au fost folosite frecvent pentru a trata durerile de cap și astmul și pentru a calma durerile asociate cu nașterea.

Bujorii arbustivi au fost aduși pentru prima dată în Europa la începutul anilor 1800, după ce au fost descoperiți de exploratori. În zilele noastre, sunt incredibil de populare ca plante ornamentale de grădină și flori tăiate.

Curiozități despre bujori. De ce erau considerați florile bogaților

Motivul pentru care bujorii erau considerați fi florile bogaților, precum și alte curiozități despre aceștia

Importanța bujorilor în China

Acum să vedem ce importanță au bujorii în China. Bujorii sunt considerați o parte a artei și frumuseții chinezești. Ei sunt un simbol al celei de-a 12-a aniversări a căsătoriei în China și în Statele Unite. Bujorii sunt considerați a fi cheia fericirii și a căsniciei fericite. Aceste flori în antichitate simbolizau bogăția deoarece erau demne de a fi doar în grădinile nobililor. De asemenea, este surprinzător faptul că frunzele de bujor procesate și îndulcite sunt folosite în China ca desert. Iar petalele proaspete pot fi gustate ca o salată sau un desert cu limonadă. Ai gusta așa ceva?

Cu toate acestea, dragostea pentru bujori în China este nemărginită. Din 1982, se organizează anual un festival în onoarea bujorilor, la care chinezii participă cu mare entuziasm. Ei bine, atunci când știi aproape totul despre această frumoasă floare de primăvară, este timpul să-i înconjori pe cei dragi cu buchete delicate de bujori care nu numai că vor crea o stare de spirit romantică, ci vor aduce și noroc și dragoste în orice loc.

Câteva curiozități despre bujori

Iată câteva curiozități interesante despre bujori:

  • Bujorii sunt originari din China și sunt considerați simbolul național în aceste țări. Au fost aduși în Europa în secolul al XVIII-lea și au devenit imediat popular datorită frumuseții lor.
  • Există două tipuri principale de bujori: bujori arbustivi și bujori herbacei. Bujorii arbustivi cresc ca arbuști mari și au nevoie de mai mult spațiu decât bujorii herbacei. Bujorii herbacei sunt mai mici și se dezvoltă dintr-un rizom subteran.
  • Bujorii sunt unele dintre cele mai prețioase flori de grădină și pot fi foarte costisitoare. Bujorii rari, cum ar fi bujorul cu flori roșii, pot costa mii de dolari.
  • Există mai mult de 3.000 de varietăți de bujori în întreaga lume. Cele mai populare culori sunt roz, alb, roșu și galben.
  • Bujorii sunt folosiți în mod tradițional în medicina chineză și alte forme de medicină alternativă pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv durerile de stomac și spasmele musculare.
  • Bujorii sunt adesea văzuți în buchete de nuntă, deoarece simbolizează dragostea și căsătoria fericită. În unele culturi, se crede că bujorii aduc noroc și fericirea cuplurilor care se căsătoresc.
  • În Japonia, bujorii sunt simbolul feminității și al grației. Aceste flori sunt adesea folosite în arta japoneză tradițională, cum ar fi pictura și ceramica.
  • Bujorii sunt flori perene și pot dura până la 100 de ani sau chiar mai mult dacă sunt îngrijiți corect.
  • Bujorii au fost menționați în multe opere literare și poeme celebre, inclusiv în poezia lui William Shakespeare și în romanul „Bujorul negru” al lui Alexandre Dumas.
  • Bujorii sunt un simbol al primăverii și sunt adesea asociate cu sărbătorile de primăvară, cum ar fi Paștele.

De ce erau considerați bujorii florile bogaților

Bujorii au fost considerați florile bogaților din cauza faptului că sunt foarte prețioase și rare ca plante, care necesită îngrijire specială. În plus, bujorii produc flori mari și frumoase, care pot fi folosite în aranjamente florale sofisticate și elegante. În trecut, accesul la aceste flori a fost limitat de costul ridicat și de fapt că nu puteau fi cultivate în mod facil și extensiv.
Prin urmare, numai cei mai bogați și mai influenți oameni își puteau permite să aibă astfel de flori în grădinile lor să le ofere ca daruri. În prezent, deși bujorii sunt încă considerați a fi flori prețioase, sunt mai accesibile și sunt cultivate în mod extensiv în multe regiuni, ceea ce face ca această asociere să fie mai puțin relevantă decât în ​​trecut.
Compoziție foto: Iozan Carmen
PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Declarație comună: Rusia și China avertizează împotriva războiului nuclear și convin să extindă exercițiile militare
EVZ.ro
Toți proprietarii din România vor fi expuși. Amenzile sunt fără precedent
Digisport.ro
”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet
Adevarul
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Sora lui Florin Salam trăiește un calvar. Se teme pentru viața ei
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
UNGURII au luat foc. Au anunțat chiar din România: Nu permitem
Capital.ro
Metoda prin care românii îşi pot reduce creditul cu opt ani. Tot mai mulți apelează la asta
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro