Secretul pentru gogoșarii cu conopidă. Ce trebuie să faci neapărat din acest moment

Secretul pentru gogoșarii cu conopidă. Ce trebuie să faci neapărat din acest moment
Asta-i cea mai bună reţetă de gogoşari cu conopidă. Are un ingredient secret! Sursa foto: LauraLaurentiu.ro

Gospodinele au cam terminat de pus murăturile, conservele, gemurile şi compoturile, însă începutul lunii noiembrie este momentul perfect pentru a pune gogoşarii cu conopidă în oţet. Dacă nu ai încă o reţetă de care să fii mulţumit, atunci noteaz-o cu încredere pe cea de mai jos!

Reţeta celor mai buni gogoşari cu conopidă

Gogoşarii în oţet cu conopidă sunt o adevărată delicatesă. Aceştia merg de minune pe mesele de sărbătoare, alături de fripturi gustoase sau chiar de o iahnie de fasole cu afumătură. Deşi reţete se găsesc din plin, cea de mai jos îţi garantează că gogoşarii rămân tari, crocanţi şi au o savoare aparte. De asemenea, ei rezistă nemaipomenit peste iarnă şi nu au niciun fel de conservant. Secretul lor constă în adăugarea hreanului, acesta având rolul de a da o aromă specială preparatului, dar şi de a ajuta la conservare.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cei mai buni gogoşari cu conopidă, în oţet, pentru un borcan de 3 litri:

  • 1,4-1,5 kg gogoșari cât mai egali și nu prea mari (aproximativ 11 bucăţi)
  • 500 de grame de conopidă fără pete și cu cotoarele îndepărtate
  • 1,2 litri de apă
  • 250 ml. oțet de 9°
  • 250 de grame de zahăr
  • 90 de grame de sare
  • 1 lingură rasă boabe de piper negru
  • 1 lingură rasă boabe de muștar
  • 1 rădăcină de hrean proaspăt, curățat de coajă și tăiat în bastonașe.
Asta-i cea mai bună reţetă de gogoşari cu conopidă. Are un ingredient secret! Sursa foto: LauraLaurentiu.ro
Asta-i cea mai bună reţetă de gogoşari cu conopidă. Are un ingredient secret! Sursa foto: LauraLaurentiu.ro

Mod de preparare gogoşari cu conopidă

În primul rând, este foarte important să aveţi pregătite borcanele: să fie spălate bine şi sterilizate, iar capacele să etanşeze. Vezi AICI cum se sterilizează corect borcanele!

Conopida curăţată se pune într-un castron, se acoperă cu apă rece, apoi se adaugă o lingură mare cu sare, amestecând până aceasta se dizolvă. Conopida va sta aici timp de două ore. Urmează gogoşarii. Este vital ca aceştia să fie perfect copţi, frumoşi, sănătoşi şi cât mai egali pentru că altfel nu se vor aranja foarte bine în borcane. Se spală bine, se usucă, apoi se taie cu un cuţit ascuţit în jurul codiţei pentru a scoate cotorii. Se scutură bine de seminţe şi se umplu cu conopidă. Se aranjează în borcan înghesuindu-i bine şi se pun şi feliile de hrean.

Apoi, se pregăteşte marinada. Apa, oţetul, zahărul, piperul şi boabele de muştar se pun la fiert, iar spre final se adaugă şi restul de sare. Borcanele se aşază pe o tavă metalică, se umplu cu marinada fierbinte şi se închid cu capace. După o săptămână sunt numai buni de mâncat!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI