Cum se pun corect gogoșarii la oțet pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc gospodinele

Cum se pun corect gogoșarii la oțet pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc gospodinele
Cum se pun corect gogolarii în oțet? Rețeta perfectă și pasii pe care trebuie să-i respecți

Gospodinele au găsit rețeta ideală pentru gogoșarii în oțet pentru iarnă! După multe încercări și tentative nereușite atât în ceea ce privește gustul, cât și în privința conservării pe termen lung, bucătăresele au aflat secretul.

Cum se pun corect gogolarii în oțet? Rețeta perfectă și pașii pe care trebuie să-i respecți

Încă puțin și vin sărbătorile de iarnă, lucru care îi trezește pe români mai aprgi decât de obicei în privința preperatelor de pe masă. Ce sunt sărbătorile fără salata de boeuf, tradiționala friptură de la felul al doilea, asezonată cu o salată zdravănă de murături sau orice alte mâncăruri preferă gurmanzii?

Majoritatea gospodinelor s-au apucat încă de la începutul lunii septembrie să pună la murat toate cele necesare pentru mesele întinse de Crăciun și Revelion, dar și pentru restul proviziilor care o să rămână și o să le fie de folos peste iarnă. Există multe rețete pentru gogoșarii în oțet, iar la mare căutare sunt cele la rece.

  • MOD DE PREPARARE:

Pune în borcare foi de dafin, boabe de piper și de muștar și câteva fâșii de hrean făcute cu ajutorul cuțitului econom. Hreanul are rolul de a menține gogoșarii tari și crocanți, dar și pentru a le aduce un plus de gust, având o aromă mai piperată. Dacă nu vă place, rezumați-vă doar la câteva fâșii. Spală gogoșarii înainte, taie-i în sferturi și îndepărtează cotoarele. Lasă-i la scurs.

Pune la fiert oțetul împreună cu apa, sarea, zahărul și condimentele, iar când lichidul ajunge la fierbere pune gogoșarii și lasă-i 4-5 minute să dea în clocot până se înmoaie puțin. Dacă nu încap toți odată, repetă operațiunea până îi opărești pe toți. Așează cu grijă gogoșarii în borcane, dar totuși să stea lejer, ca să aibă loc oțetul printre ei. Lasă compoziția lichidă să se răcească, ulterior pune-o peste legume. Lasă borcanele la rece și depozitează-i în cămară. Gogoșarii vor fi murați în decursul a 10-14 zile, depinde și de termperatura în care îi țineți. Este foarte important ca borcanele și capacele să fie sterilizate în prealabil la cuptor preț de 15 minute, la 150 de grade Celsius!

Rețetă pentru gogoșari în oțet. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și de ce ingrediente ai nevoie?
Rețetă pentru gogoșari în oțet. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și de ce ingrediente ai nevoie?

De ce ingrediente ai nevoie?

  • 2 kg de gogoşari cântăriţi după ce au fost curăţaţi
  • 350 ml oţet de 9 grade
  • 1000 ml de apă
  • 30 g (1 lingură) de sare grunjoasă neiodată
  • 180 g (6 linguri) de zahăr
  • 1 rădăcină de hrean
  • 3-4 foi de dafin
  • boabe de piper, boabe de muştar (Sursa: bucate-aromate.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI