Pe 20 decembrie, conform tradiției, românii obișnuiesc să taie porcul pentru sărbători, un prilej perfect de a petrece alături de familie și prieteni. Momentul mult așteptat al acestei zile este pomana porcului, o masă bogată, plină de preparate delicioase, menită să încânte toți invitații!
Tradiția spune că porcul este sacrificat în cinstea Sfântului Ignat Teoforul, iar în România, se obișnuiește ca cei care participă la această activitate să fie răsfățați cu bucate gustoase.
Dacă suntem în căutarea unei rețete tradiționale, care să fie pe gustul tuturor, pomana porcului este alegerea ideală! Preparată cu ingrediente simple și savuroase, această mâncare ne va aduce împreună, într-un spirit autentic românesc. Citește și Cum să prepari acasă cea mai bună ciorbă de fasole în pâine. Rețeta tradițională, cu gust autentic
Se spală bine carnea de porc și se taie în bucăți mici. Secretul pe care nu multe gospodine tinere îl cunosc este următorul: bucățile de carne se pun într-un ceaun, alături de un pahar de apă, și se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Multe pun carnea direct în ulei, ceea ce nu este deloc recomandat. De-abia după ce apa s-a evaporat, se adaugă uleiul, iar carnea se rumenește până capătă o nuanță aurie. Nu uitați să amestecați constant, pentru a evita lipirea! Citește și Cum se prepară ciorba dulce cu mere ca în anul 1800. Una dintre cele mai vechi rețete românești
Spre final, se adaugă usturoiul zdrobit, cârnații și restul ingredientelor. Preparatul mai trebuie lăsat pe foc încă 10 minute, până când carnea este perfect gătită și aromele s-au întrepătruns. La final, veți obține o mâncare tradițională irezistibilă, care va aduce laolaltă toate generațiile, într-o atmosferă de sărbătoare! Foarte important de știut este și faptul că acest fel de mâncare se servește musai cu murături de tot felul, deoarece este o mâncare destul grasă.