29 dec. 2022 | 14:09

Secretul pentru cea mai bună piftie. Trucul genial al gospodinelor, ce carne folosesc

Diverse
Secretul pentru cea mai bună piftie. Trucul genial al gospodinelor, ce carne folosesc
Secretul pentru cea mai bună piftie

Alături de sarmale și salata de boeuf, este unul dintre preparatele vedetă ale meselor de Crăciun și de Revelion. Dacă îți dorești să obții rezultate ca la carte, nu trebuie decât să ții cont de sfaturile și recomandările din rândurile de mai jos. Află secretul pentru cea mai bună piftie.

Cum faci cea mai bună piftie

Numită și „răcituri” în unele zone ale țării, piftia este nelipsită de pe masa românilor de Crăciun și de Revelion. Este un preparat tradițonal, asociat de mulți cu sezonul rece, fiind pregătit de gospodine și cu ocazia Moșilor de iarnă.

Dacă vrei să îți încânți famila și musafirii cu o piftie delicioasă, va trebui să ții cont de câteva sfaturi și trucuri.

În primul rând, nu uita că timpul de gătire este foarte lung. Piftia se lasă la fiert cel puțin două ore și jumătate, la foc mic, cu mirodeniile și legumele. În cazul în care vrei o piftie care se încheagă repede, dar fără să folosești gelatină, fierbe-o trei sau patru ore sau până când lichidul din vas a scăzut la jumătate.

După ce este spălată cu simț de răspundere, carnea se pune într-un vas cu apă rece. Ca să iasă limpede, pe măsură ce se formează, îndepărtează spuma de deasupra. Pentru un plus de savoare, poți pune radăcinoase în apa în care fierbe carnea. Poți adăuga o rădăcină de țelină, una de pătrunjel, un păstârnac și un morcov întreg în oală.

Ce carne se recomandă

La capitolul condimente, cele mai potrivite sunt sarea și piperul – cantitățile variază, în funcție de preferințe -, însă se pot pune și foi de dafin, ienibahar, dar și câțiva căței de usturoi întregi.

Secretul pentru cea mai bună piftie este carnea folosită. De cele mai multe ori, gospodinele pun carne de porc, însă se poate face și piftie din carne de curcan, dacă îți dorești un preparat mai ușor pentru digestie. În acest caz, un truc folosit de gospodine este acela că bucățile de carne trebuie să aibă și grăsime și să nu lipsească pielea, pentru că aceasta este responsabilă pentru colagen, care face piftia să se închege.

Rețeta tradițională recomandă carne de porc, cu grăsime și piele: urechile, picioarele de porc, șoriciul și chiar râtul dau gust și consistență piftiei.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Zodii care vor atrage toate privirile de Revelion. Vor fi în centrul atenției în noaptea dintre ani
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro