30 oct. 2022 | 23:30

Secretul pentru cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Câtă smântână trebuie să pui în oală, de fapt

Diverse
Secretul pentru cea mai bună ciorbă rădăuțeană. Câtă smântână trebuie să pui în oală, de fapt
Secretul pentru cea mai buna radauteana. Cata smantana trebuie sa pui in oala, de fapt

Supele și ciorbele sunt vedetele sezonului rece. Dacă vrei să prepari cea mai bună ciorbă rădăuțeană, iată câteva trucuri venite direct de la specialiștii în arta culinară. Care este secretul celei mai gustoase rețete. Invitații tăi se vor linge pe degete, după ce vor gusta preparatul făcut de tine.

Cea mai simplă rețetă de ciorbă rădăuțeană

Indiferent că vorbim despre supă, ciorbă sau borș, mâncărurile lichide sunt vedeta sezonului tomnatic. Gospodinele se întrec în rețete care mai de care mai simple și gustoase, menite să pună pe masă un preparat autentic românesc, extrem de delicios.

Ingrediente:

  • 1 pui și jumătate
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 ţelină medie
  • sare

Pentru dres:

  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g smântână

Pentru servit:

  • smântână
  • ardei iute

Citește și Diferențele dintre ciorba de pui a la grec și ciorba rădăuțeană. Ce să știi înainte de gătit

Mod de preparare

Pentru început, vei pune la fiert carnea porţionată de pui, în apă rece cu sare. Fii atent la momentul în care fierbe, deoarece trebuie să iei spuma ce se formează, ori de câte ori apare, cu ajutorul unei spatule.

Între timp, vei curăța și vei tăia legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma de la pui, vei adăuga morcovii, ceapa și țelina în oală cu bucățile de pui.

Lași totul la fiert, până când legumele și carnea sunt pătrunse. Ulterior, vei scoate carnea şi o vei lăsa puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.

După ce ai strecurat zeama, vei turna lichidul înapoi în oală şi îl vei drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri. Secretul este să torni două linguri de smântânăm, pentru ca gustul preparatului să fie de-a dreptul inedit.

În continuare, vei tăia mărunt carnea de pui, în fâșii subțiri şi o vei adăuga în oală. Se lasă totul la fiert încă un clocot și asta este tot. Ciorba răudățeană este gata și poate fi servită caldă, cu încă o porție de smântână și cu un ardei iute.

Citește și A pus un cub de gheaţă în polonicul din ciorbă. Trucul pe care trebuie să îl ştii urgent, e de mare ajutor în bucătărie

Parteneri
O mare actriță s-a stins din viață. O boală cruntă a răpus-o
Redactia.ro
Serialul lansat recent care te va ține lipit de ecran. Este bazat pe un celebru roman, iar finalul e complet neașteptat
Click.ro
„Te pui jos şi te rogi, până cade obuzul”. Povestea românului care a luptat în prima linie a frontului din Ucraina mai bine de un an
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de Horațiu Nicolau, iubitul ei în vârstă de 63 de ani / FOTO
Unica.ro
Harghita înregistrează numere din ce în ce mai mari pe partea de turism
EVZ.ro
Cum va fi vremea în noaptea dintre ani și în primele săptămâni ale lunii ianuarie 2025. Meteorologii au actualizat prognoza meteo
Spynews
S-a aflat ce a făcut Călin Georgescu. Nicușor Dan: Aceste imagini au venit
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
PENSIILE vin cu ÎNTÂRZIERE in 2025! POȘTA ROMÂNĂ a CONFIRMAT!
Mediaflux
Cine este adolescenta de 15 ani, care a ucis un elev și o profesoară într-o școală. Ce alte planuri periculoase avea
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro