Supele și ciorbele sunt vedetele sezonului rece. Dacă vrei să prepari cea mai bună ciorbă rădăuțeană, iată câteva trucuri venite direct de la specialiștii în arta culinară. Care este secretul celei mai gustoase rețete. Invitații tăi se vor linge pe degete, după ce vor gusta preparatul făcut de tine.
Indiferent că vorbim despre supă, ciorbă sau borș, mâncărurile lichide sunt vedeta sezonului tomnatic. Gospodinele se întrec în rețete care mai de care mai simple și gustoase, menite să pună pe masă un preparat autentic românesc, extrem de delicios.
Citește și Diferențele dintre ciorba de pui a la grec și ciorba rădăuțeană. Ce să știi înainte de gătit
Pentru început, vei pune la fiert carnea porţionată de pui, în apă rece cu sare. Fii atent la momentul în care fierbe, deoarece trebuie să iei spuma ce se formează, ori de câte ori apare, cu ajutorul unei spatule.
Între timp, vei curăța și vei tăia legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma de la pui, vei adăuga morcovii, ceapa și țelina în oală cu bucățile de pui.
Lași totul la fiert, până când legumele și carnea sunt pătrunse. Ulterior, vei scoate carnea şi o vei lăsa puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.
După ce ai strecurat zeama, vei turna lichidul înapoi în oală şi îl vei drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri. Secretul este să torni două linguri de smântânăm, pentru ca gustul preparatului să fie de-a dreptul inedit.
În continuare, vei tăia mărunt carnea de pui, în fâșii subțiri şi o vei adăuga în oală. Se lasă totul la fiert încă un clocot și asta este tot. Ciorba răudățeană este gata și poate fi servită caldă, cu încă o porție de smântână și cu un ardei iute.