În aceste zile preparatele tradiționale de Crăciun sunt la ordinea zilei. Printre acestea se numără și delicoasa carne la garniță. În acest context am aflat și secretul pentru cea mai bună carne la garniță. Trucul celor mai pricepute gospodine.
Pe vremea când eram mici, și mergeam la bunici la țară, găseam pe masă, în seara de Crăciun acest preparat. Cu toții ne aducem aminte de cum se topea în gură carnea la garniță.
Pentru cei care poate nu au auzit de acest delicios preparat, vă spunem că este de fapt vorba de bucăți de carne de porc, tăiată în cubulețe, și care are și ceva grăsime. Pe lângă carnea de porc, deja nelipsită de Crăciun, la acest preparat se mai adaugă și cârnații de casă, făcuți tot din carne de porc.
Rețeta este una extrem de simplă, dar ca fiecare preparat, și acesta are un secret. Așa că, vă prezentăm în cele ce urmează secretul pentru cea mai bună carne la garniță. De fapt, este trucul celor mai pricepute gospodine.
În primul rând, așa cum bănuiai, ai nevoie de carnea de porc. Asta înseamnă că va trebui să ai pregătite cel puțin cinci kilograme de carne de porc.
În afară de carnea de porc, un alt ingredinte, despre care tocmai ce am vorbit, sunt cârnații, aproximativ 3 kilograme. Mai ai nevoie și de untură, foi de dafin, ienibahar, usturoi, piper si sare.
Acum că am stabilit de ce ai nevoie, trecem la următorul pas. Acesta constă în a tăia carnea de porc în cubulețe mici peste care să nu uiți să pui sarea.
Același lucru va trebui să faci și cu cele 3 kilograme de cârnați de casă. Urmează să prăjești carnea de porc în untură și cârnații, dar fă-o separat, iar peste cârnați, când sunt la prăjit, mai toarnă, din când în când, puțină apă, nu de alta, dar altfel se vor usca.
De fapt, pentru a avea cel mai bun preparat, acesta este secretul pentru cea mai bună carne la garniță, prăjitul cărnii și al cârnaților în untură.
Ceea ce este și mai important în cazul acestui preparat, este că, odată prăjite în untură, se pot pune într-un borcan și se pot păstra așa timp îndelungat. Cu alte cuvinte, dacă ai poftă în altă zi să mănânci acest preparat, scoți din borcan și doar încălzești, iar preparatul va fi la fel de bun ca atunci când l-ai făcut proaspăt.
Acum că ai aflat secretul pentru cea mai bună carne la garniță, îți urăm baftă la gătit și Poftă bună!