Una dintre cele mai comune probleme ale gospodinelor, când vine vorba despre prepararea cărnii, este frăgezirea ei. Există diverse trucuri pe care le poți aplica pentru a te bucura de o friptură savuroasă. Află în rândurile de mai jos care este ingredientul banal care frăgezeşte imediat carnea. Îți va părea rău că nu ai știut despre el mai devreme.
Sărbătorile de iarnă bat la ușă. Gospodinele se întrec pentru a prepara cele mai bune și savuroase bucate pentru Crăciun și Revelion. Una dintre mâncărurile care nu lipsesc de pe mesele de sărbători, în această perioadă a anului, este friptura. Chiar dacă nu este foarte dificil să obții un rezultat gustos, multe gospodine întâmpină probleme în frăgezirea cărnii.
În articolul de astăzi, vom împărtăși cu tine un ingredient banal pe care îl poți folosi pentru a frăgezi carnea. Îl poți utiliza și când prepari carne de porc, și când prepari carne de vită. Dacă aplici acest truc, rezultatul final te va surprinde. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Preparatele pe bază de carne sunt foarte îndrăgite de români. Nu numai pentru gustul lor savuros, ci și pentru valorile nutriționale pe care le prezintă, acestea fiind bogate în proteine. Cum trebuie să procedezi, pentru ca friptura să nu iasă întărită și cu o textură dură când o scoți din cuptor?
Pentru a evita această problemă, ai la îndemână două opțiuni. Prima se referă la marinarea cărnii, însă nu vom aborda subiectul cu pricina în articolul de astăzi. Poți folosi doar apă minerală pentru a frăgezi carnea pentru friptură, indiferent dacă decizi să prepari friptură de porc sau de vită.
În principiu, carnea reprezintă un aliment atât de bogat, din punct de vedere nutrițional, încât specialiștii recomandă introducerea sa în programul alimentar. Este foarte indicat să consumi carne, atât timp cât nu abuzezi de ea. De regulă, cheia unei alimentații sănătoase este echilibrul, armonia.
Potrivit specialiștilor de la OMS, nu trebuie să consumăm mai mult de 500 de grame de carne de vită pe săptămână. Dacă este posibil și bugetul ne permite, ideal ar fi să mâncăm preparatele pe bază de carne alături de garnituri de legume.
Revenind, însă, la subiectul articolului de astăzi, cum frăgezești super-rapid carnea de porc? Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt foarte simpli. În primul rând, se bat bucățile de carne cu ajutorul unui ciocan de bucătărie sau a unui alt instrument destinat acestei sarcini. În acest fel, fibrele din carne se vor separa, iar preparatul va fi moale.
Adaugă, apoi, bucățile de carne într-un vas încăpător. Deasupra, toarnă apă minerală cât să le cuprindă pe toate. Lasă bucățile de carne în apă minerală cel puțin zece minute. Scoate-le, ulterior, din vas și condimentează-le așa cum obișnuiești să o faci de obicei. Fără îndoială, vei fi uimit de rezultatul savuros!