12 nov. 2022 | 08:34

Secretul pentru cea mai bună carne la garniță. Ce să faci când prăjești carnea

Sfaturi Culinare
Secretul pentru cea mai bună carne la garniță. Ce să faci când prăjești carnea

Indiferent de sezon, dar mai ales în preajma Sărbătorilor de iarnă, gospodinele pregătesc mâncăruri tradiționale. Printre acestea se numără și prepratatul cunoscut sub numele de carne la garniță. De fapt, carnea la garniță sunt bucăți de carne de porc cu puțină grăsime, cârnați proaspeți de porc, untură de porc, boabe de ienibahar, foi de dafin și sare. Da, dar dacă nu știați, unele gospodine dețin secretul pentru cea mai bună carne la garniță. În cele ce urmează îți sunem ce să faci când prăjești carnea.

Secretul mâncărurilor tradiționale românești

Bucătăria tradițională românească a ajuns să fie extrem de apreciată, mai ales pentru multitudinea de gusturi. Odată încercată, cu siguranță vei mai înerca și altă dată. Așa cum știm, bucătăria tradițională românească este extrem de diversă și putem găti relativ ușor multe feluri de mâncare.

De-a lungul timpului, bucătăria românească a cunoscut diferite influențe, în special bucătăria turcească și cea maghiară și-au lăsat amprenta. De la celebrii mici și până la preparatele dulci, gospodinele din România au păstrat tradițiile, dar și secretele bucătăriei tradiționale. Printre acestea se numără și secretul pentru cea mai bună carne la garniță.

Așa cum spuneam în introducere, carnea la garniță sunt bucăți din carne de porc cu un pic de grăsime, la care se mai adaugă cârnați proaspeți de porc, untură de porc, boabe de ienibahar, foi de dafin și sare. Acestea sunt, în general, prăjite foarte bine, aproape ca jumările. Dar există totuși o diferență, și în asta constă, de fapt, secretele pentru cea mai bună carne la garniță.

Gospodinele, bucătăria tradțională și secretul pentru cea mai bună carne la garniță

Preparatul, care intră în categoria bucătăriei tradiționale românești, este regăsit pe masa românilor, mai ales în preajma Sărbătorilor de iarnă. Dar, ca să ai un preparat delicios, carnea la garniță trebuie făcută cum trebuie.

Gospodinele din România, care au păstrat această tradiție, dețin și secretele pentru cea mai bună carne la garniță. În primul rând, ne trebuie ingredientele pentru a face carne la garniță, deci iată care sunt acestea:

  • carne de porc cu puțină grăsime, (poate fi spate sau pulpă)
  • cârnați proaspeți de porc,
  • untură de porc,
  • boabe de ienibahar,
  • foi de dafin,
  • sare

Odată ce ai toate ingredientele, aici intervine și ceea ce spuneam mai devreme, și anume secretele pentru cea mai bună carne la garniță. Vom începe prin a tăia carnea de porc în bucăți, dar nu prea mari, ulterior încingem înrt-un ceaun untura de porc și băgăm la prăjit carnea.

În funcție de câtă untură folosești, nu uita să adaugi o linguriță de sare la fiecare kilogram de untură folosită. De fapt, adăugarea sării este secretul pentru cea mai bună carne la garniță.

Prăjește bucățile de carne, care ar trebui să fie rumenit-aurii, timp de cel puțin 90 de minute. Ulterior punem la prăjit cârnații de porc pentru cel mult o jumătate de oră. În timpul preparării, în funcție de gust, adaugă foile de dafin și boabele de ienibahar.

Odată prăjită carnea și cârnații, se pun, fie în borcane, fie într-un vas ceramic, peste care se toarnă restul de untură încinsă, apoi se acoperă, iar când vine vremea, le puteți mânca fie reci, fie ușor încălzite, alături de un pui de mămăligă, mujdei de usutori și nelipsita țuică fiartă. Poftă bună!

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei și și-a rupt piciorul
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro