Secretul pentru ca Floarea Crăciunului să reziste mai mult. Cum se îngrijește Crăciunița, de fapt

Secretul pentru ca Floarea Crăciunului să reziste mai mult. Cum se îngrijește Crăciunița, de fapt
La ce sa fii atent cu floarea craciunului

Crăciunița are petale strălucitoare care conțin în centru flori mici de culoare verde și galbenă. Floarea Crăciunului vine într-o gamă de culori, de la alb la portocaliu, dar cea mai populară este varianta roșie. Crăciunița este originară din America Centrală, unde a fost folosită de azteci în scopuri decorative și medicinale. Astăzi, ea servește ca element decorativ peste tot. Pentru a-și păstra aspectul luminos și vesel, crăciunița trebuie îngrijită corespunzător.

Cum să ai grijă de crăciuniță

Aceste plante cresc cel mai bine în timpul lunilor de iarnă, motiv pentru care sunt cele mai populare plante în ghiveci în timpul sărbătorilor.

Și, cu o bună îngrijire, floarea crăciunului își poate păstra frumusețea mult mai mult timp decât sezonul Crăciunului. Deoarece plantele provin de la tropice, ele preferă împrejurimile care simulează acest tip de mediu.

Deoarece crăciunițele provin din America Centrală, ele sunt obișnuite cu o cantitate destul de mare de soare. Așează-le lângă o fereastră bine luminată, astfel încât să primească cantitatea potrivită de lumină de la soare.

Ferestrele orientate spre est sunt cele mai bune, astfel încât să poată prinde strălucirea dimineții și să se bucure de umbra după-amiezii. Asigură-te că nicio parte a plantei nu atinge geamul ferestrei, deoarece acest lucru poate afecta planta.

Câtă apă are nevoie

Ar trebui să uzi crăciunița ori de câte ori simți că solul este uscat sau vezi că unele frunze se ofilesc. Cheia este să lași apa să se scurgă pe fund și să te asiguri că nu stă în apă.

Asigură-te că protejezi planta de scăderile dramatice de temperatură, deoarece acest lucru va face ca frunzele sale să se ofilească prematur.

Pentru cele mai bune rezultate, păstrați floarea crăciunului într-o cameră caldă și pulverizeaz-o zilnic cu apă. Acest lucru va simula climatul tropical din care provine.

Reînflorirea unei plante nu este niciodată ușoară, iar reînflorirea unei crăciunițe nu face excepție. Deși acest lucru se poate face, este nevoie de condiții de seră și de îngrijire practică. Este un proces anevoios care necesită multă grijă și răbdare. Adună informații înainte de a te apuca, pentru a ști ce fel de îngrijiri are nevoie planta pentru a reînflori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI