Secretul neștiut al Vioricăi Dăncilă! De ce a făcut pușcărie tatăl candidatei PSD

Tatăl Vioricăi Dăncilă a făcut închisoare pe vremea comunismului

Tatăl Vioricăi Dăncilă a făcut închisoare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu pentru infracțiuni de drept comun, însă secretul a ieșit la iveală abia la începutul acestui an. El nu a stat foarte mult în închisoare, fiind grațiat de fostul dictator prin decretul dat în anul 1986.

Tatăl Vioricăi Dăncilă a făcut închisoare pe vremea comunismului

Jurnaliștii de la Recorder scriu că tatăl Vioricăi Dăncilă, Filimon Nica, a fost arestat când avea 45 de ani și era cadru activ în Armata Română, după ce a fost prins că a falsificat acte pentru a acoperi o pagubă pe care a produs-o. La acea vreme avea gradul de plutonier major și lucra la intendență, la o unitate de radiolocație din comuna Berceni.

În timpul procesului, Filimon Nica a recunoscut toate acuzațiile care i s-au adus, iar Tribunalul Militar l-a găsit vinovat de uz de fals, instigare la fals intelectual, înșelăciune în dauna avutului statului și neglijență în serviciu. A primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, obligat să achite paguba de 5.400 de lei și trimis să lucreze la o unitate de producție.

A stat în detenție 25 de zile, cât a durat și procesul, dar în momentul în care a fost trimis să presteze munca corecțională i s-a interzis să părărească localitatea în care lucra.

După o jumătate de an, Nicolae Ceaușescu a dat un decret de amnistie și grațiere, astfel că tatăl Vioricăi Dăncilă a scăpat de problemele pe care le avea. Viorica Dăncilă avea la acea vreme 22 de ani și era studentă la Institutul de Petrol și Gaze din Ploiești.

Părinții Vioricăi Dăncilă s-au despărțit la scurt timp după ce tatăl ei a fost eliberat. El i-a lăsat fostei soții un apartament micuț la marginea Ploieștiului, iar el a mers să locuiască într-o altă parte a periferiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI