19 nov. 2019 | 09:44

Cum arată moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu. Ce drum au ales în viață rudele celebrului dictator

Știri generale
Cum arată moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu. Ce drum au ales în viață rudele celebrului dictator
Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce fac acum

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii, pe Valentin, Zoia și Nicu. Dintre aceștia, doar Valentin mai trăiește. El are doi copii, pe Daniel Valentin (din căsătoria cu Iordana Borilă) și pe Alexandra, din a doua căsătorie. Rudele fostului dictator au preferat să să fie discreți și să nu apară foarte mult în public după Revoluție și mai ales în ultimii ani.

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce fac acum

Nicolae și Elena Ceaușescu au avut trei copii: un fiu, Valentin Ceaușescu, specialist în fizică și care nu a deținut funcții politice, o fiică, Zoia Ceaușescu, de profesie matematician și un fiu mai tânăr, Nicu Ceaușescu, care s-a implicat direct în politică. Doar Valentin mai este în viață acum, iar acesta are doi copii din două căsătorii.

Valentin Ceauşescu a absolvit Facultatea de Fizică din Bucureşti, apoi a studiat la Imperial College din Londra. S-a întors în România în 1970 şi s-a angajat la Institutul de Fizică Atomică. A lucrat până în 2013, când s-a pensionat. Deși a fost ales membru supleant al Comitetului Central al PCR la Congresul al XIV-lea al PCR, din noiembrie 1989, Valentin nu a fost niciodată interesat de politică. Pe 25 decembrie 1989, în ziua în care părinții lui au fost condamnați și executați, Valentin Ceaușescu a fost arestat și ținut în detenție până în august 1990.

Valentin Ceaușescu

Valentin Ceaușescu

Fiul lui Nicolae și Elena Ceaușescu a fost căsătorit de două ori. Mai întâi în 1970, cu Iordana Borilă, fiica activiştilor comunişti Petre Borilă şi Ecaterina Abraham. Cei doi au făcut un copil, pe Daniel Valentin, în 1981. Au divorțat în 1988, iar Valentin s-a recăsătorit în 1995 și în 1996 i s-a născut o fetiță pe care a botezat-o Alexandra.

Nepoții lui Nicolae Ceaușescu duc o viață retrasă, astfel că se știu foarte puține lucruri despre cei doi. Daniel Valentin Ceauşescu a trăit şi a studiat o perioadă în Statele Unite ale Americii şi a obţinut licenţa în fizică şi filozofie la New York, în timp ce Alexandra a învăţat la Şcoala Centrală din Bucureşti şi a luat bacalaureatul în 2015 cu media 9,46.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro