Banii lui Dăncilă și ceasurile de mii de euro: ”și le poate permite orice om modest din România”

Viorica Dăncilă i-a cerut socoteală lui Iohannis pentru faptul că are cinci case din meditații, iar acum apelează la aceeași scuză. ”Am dat meditații la matematică”, argumentează liderul PSD.

În visteria familiei Dăncilă se află sume generoase de bani, dar și bijuterii sau opere de artă. Un element care a atras atenția jurnaliștilor în ultimele săptămâni este un ceas de aproximativ 5000 de euro. Aparent, acela a fost un cadou de la soțul ei și este doar unul din colecția ei de mai multe ceasuri, dar nu ”de firmă sau de marcă”.

Aberația argumentului lui Dăncilă și dovada faptului că nu este ancorată la niciun nivel în realitatea cotidiană din țara noastră a ieșit la iveală în momentul în care a vorbit de valoarea ceasurilor în raport cu puterea de cumpărare din țara noastră. În opinia fostului premier, acelea sunt modele  ”pe care și le poate permite orice om modest din România.” Dacă ar fi fost în America, la un astfel de răspuns, probabil că ar fi întrebat-o cineva cât costă un litru de lapte, ca să ilustreze că nu înțelege ce înseamnă ”om modes”.

Prezentă luni seara la TVR, Dăncilă a fost rugată de moderator să arate ceasul pe care spune că l-a primit cadou de la soțul său și despre care liderul deputaților PNL, Florin Roman, afirmă că ar fi un model Cartier Ballon Bleu, placat cu aur de 18 karate și a cărui valoare de catalog este de 83.678 de lei (peste 17.600 de euro).

Deși a fost pusă în fața faptului împlinit, Dăncilă a refuzat rugămintea. În schimb, a spus din nou că este vorba de un ceas „sub 5.000 de euro” dar nu a dorit să-l prezinte. Argumentul ei a fost că „dacă îl arăt, ceasul, vor veni cu alt scandal”. În opinia sa, este vorba despre o strategie a PNL ca să „ascundă lașitatea lui Klaus Iohannis”.

Întrebată dacă a dat meditații, a recunoscut această practică, dar s-a ferit să spună că a câștigat vreun ban din așa ceva. „Am dat meditații dar copiilor unor prieteni, la matematică” dar „niciodată ca să cer bani” ci „din dorința de a ajuta copiii prietenilor”, a susținut ea. Ca pachetul de bunăvoință să fie complet, a adăugat că a dat meditații și unor ”copii care nu aveau posibilități” materiale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI