Piftia de porc este una dintre cele mai consumate mâncăruri în perioada sărbătorilor de iarnă. Gospodinele din diverse regiuni ale țării au metode diferite de a prepara acest fel de mâncare. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi cum să faci piftie de porc ca în Moldova.
De pe masa de Revelion, pregătită cu multă atenție de gospodinele din toată țara, nu lipsește în niciun an piftia de porc. Nu există o rețetă bătută în cuie pentru a găti acest preparat. Gospodinele din regiunea Moldova au diverse secrete pentru a pune pe masă o mâncare pur și simplu delicioasă.
Pentru a oferi un gust savuros preparatului, gospodinele din regiunea Moldova adaugă în zeama de pe foc un ingredient special, anume usturoiul, care are o aromă puternică, înțepătoare. Faptul că este fiert în mâncare este o tehnică de a ameliora considerabil gustul său.
Rezultatul este ca la carte. Aroma și textura piftiei de porc se schimbă în mod semnificativ odată cu adăugarea cățeilor de usturoi în mâncare.
Te-ar putea interesa și: Cât usturoi se pune la piftie. Aşa va avea gustul perfect, tradiţional
Te-ar putea interesa și: Ce conține, de fapt, piftia de porc. Este favorita românilor, dar medicii evită să vorbească despre asta
Piftia de porc este gata. Preparată ca în regiunea Moldova, mâncarea va avea un gust deosebit. Se poate servi doar după ce a stat, timp de câteva ore bune, la frigider sau în condiții de temperatură scăzută. Zeama din oala în care au fiert legumele și carnea trebuie să fie întărită foarte bine. Poftă bună!